ukenru
avstriya-zatyaguye-robotu-yes-po-spravi-blokuvannya-pivnichnogo-potoku-2-zmi

Австрія затягує роботу ЄС по справі блокування "Північного потоку-2" - ЗМІ

 • 11887 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Австрія затягує роботу Європейського союзу по справі блокування "Північного потоку-2", що має припинитися в наступному році, коли країна поступиться головуванням в ЄС Румунії. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Польське Радіо".

"Робота над правилами триває постійно тільки на рівні експертів, це лише технічні дискусії. Так було протягом головування Болгарії в ЄС у першій половині року і, мабуть, так буде й тепер, під час президентства Австрії – прогнозують євросоюзні дипломати", - сказано у повідомлені.

Як пояснює видання, йдеться про таку зміну положень газової директиви, щоб гарантувати, що всі газопроводи, включно з імпортними та їх морськими частинами в межах Євроспільноти, підлягатимуть під правила енергетичного пакета ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США вважають, що "Північний потік-2" може дозволити РФ економічно "задушити" Україну

Однак на зустрічі експертів 27 вересня Австрія запропонувала подавати додаткові зауваження до правил, чим викликала роздратування цілого ряду країн, які визнали це безпідставним. На цю тему вже створено три юридичні експертизи.

"Австрійці цього не скасують, проте будуть сповільнювати і ставити запитання. Сподіваємося, що до грудня все буде пояснено", – сказав один з дипломатів, натякнувши на те, що в грудні завершується австрійське головування в ЄС.

"Ми вже не розраховуємо на Австрію, тепер пов’язуємо надії з Румунією", – прокоментував дипломат.

Перенесення дискусій з технічного рівня на міністерський дозволить країнам ЄС узгодити спільну позицію на переговорах з Європейським парламентом. Остаточний кшталт зміненої газової директиви буде залежати від результату цих переговорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко: "Північний потік-2" є спробою Росії ослабити Україну

Нагадаємо, в червні НАК "Нафтогаз" заявив, що реалізація "Північного потоку-2" призведе до незворотних наслідків і знищить конкуренцію на європейському газовому ринку.

Українські Національні Новини

Політика