ukenru
avstraliya-ne-rekomenduye-vaktsinu-astrazeneca-dlya-lyudey-vikom-do-60-rokiv

Австралія не рекомендує вакцину AstraZeneca для людей віком до 60 років

 • 22936 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Міністерство охорони здоров'я Австралії повідомило, що у країні не рекомендується використання вакцини AstraZeneca серед осіб молодше 60 років. Це пов’язано з виникненням тромбів у тих, хто вже отримав щеплення, повідомляє УНН.

Цитата:

"Австралійська технічна консультативна група з імунізації (ATAGI) рекомендує вакцину Pfizer від COVID-19 (Comirnaty) в якості кращої вакцини для осіб у віці від 16 до 60 років. Це оновлює попередні рекомендації щодо вакцини Comirnaty в порівнянні з вакциною COVID-19 AstraZeneca для осіб у віці від 16 до 50 років. Рекомендація переглянута у зв'язку з більш високим ризиком і серйозністю тромбозу і синдрому тромбоцитопенії (TTS), що спостерігається, пов'язаних з використанням вакцини AstraZeneca від COVID-19, що спостерігається в Австралії у віковій групі 50-59 років, ніж повідомлялося на міжнародному рівні і спочатку оцінювалося в Австралії", - сказано у повідомленні МОЗ країни.

Доповнення

Відомо, що Австралія використала 3,3 млн доз вакцини AstraZeneca. Після чого у 60 осіб було виявлено виникнення тромбів та зафіксовано два летальних випадки.

У квітні Австралія вирішила обмежити використання вакцини AstraZeneca для людей старше 50 років.

Кілька держав-членів Європейського Союзу припинили введення вакцини AstraZeneca людям молодше певного віку, зазвичай у віці від 50 до 65 років, обмеживши її використання для літніх людей через випадки тромбозу.

У квітні Австралія розширила своє замовлення вакцини від COVID-19 виробництва Pfizer до 40 мільйонів доз, а також замовила 25 мільйонів доз вакцини у Moderna.

Українські Національні Новини

Новини Світу