avariia-na-shakhti-u-polshchi-odyn-hirnyk-zahynuv-shche-odnoho-shukaiut-pislia-pidzemnoho-poshtovkhu

Аварія на шахті у Польщі: один гірник загинув, ще одного шукають після підземного поштовху

 • 20947 переглядiв

Один шахтар загинув, ще одного рятують після сильного підземного поштовху на польській шахті, де 76 гірників було евакуйовано, а 17 госпіталізовано.

У Польщі внаслідок сильного підземного поштовху один гірник загинув, а ще одного намагаються врятувати. На щастя, 76 шахтарів було евакуйовано. Про це повідомляє TVN24, передає УНН.

Деталі

На одній з найстаріших польських шахт у Польщі стався трагічний інцидент: після сильного підземного поштовху на глибині 1200 метрів один гірник загинув, а ще одного намагаються врятувати.

За інформацією від рятувальників, після початку рятувальної операції 76 гірників успішно евакуювали з-під землі, але двоє залишилися в пастці. Одного з них знайшли пізно ввечері, проте коли 41-річного шахтаря витягли – лікарі констатували його смерть. Померлий гірник пропрацював за фахом 21 рік. Крім того, місцепербування другого гірника поки що невідоме.

Додамо

Серед 76 евакуйованих шахтарів 17 гірників доставили до лікарень. Президент Польської гірничодобувної групи Лешек Пєтрашек повідомив, що 8 з них вже виписали, а одного, ймовірно, випишуть завтра.

Українців попередили про черги у двох пунктах пропуску на кордоні з Польщею на виїзд11.07.24, 16:04

Юлія Котвицька

Суспільство

Популярні

Новини по темі

Ворожі ударні БпЛА продовжують рух - ПС

 • 106325 переглядiв