arma-zaprovadilo-reyestr-areshtovanikh-aktiviv-u-promislovu-ekspluatatsiyu

АРМА запровадило Реєстр арештованих активів у промислову експлуатацію

 • 875919 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Агентство з Розшуку та Менеджменту Активів (АРМА) завершило всі необхідні роботи для запуску Реєстру арештованих активів у повноцінну промислову експлуатацію. До Реєстру внесено понад 51 тис. записів про арештовані активи. Про це повідомляє Урядовий портал, передає УНН.

Цитата

«АРМА завершило всі необхідні технічні та організаційні роботи для запуску Реєстру арештованих активів у повноцінну промислову експлуатацію», - йдеться в повідомленні.

За словами, керівника АРМА Дмитра Жоравовича відповідний наказ було підписано 30 січня 2023 року.

Очільник Нацагентства зазначив, що формування та ведення Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, є однією із головних функцій АРМА, яка окремо визначена у Спеціальному законі про Національне агентство поряд із розшуком та управлінням активами. При цьому, за його словами, ідея Реєстру є досить масштабною та виходить далеко за рамки бази даних про арештовані активи, які передано в управління АРМА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні арештували 32 млн грн підсанкційного російського олігарха Дерипаски

«Реєстр арештованих активів є складною інформаційною системою, яка повинна бути інтегрованою з іншими реєстрами та базами даних, зокрема з реєстром судових рішень, реєстром виконавчих проваджень та інформаційною системою Офісу Генерального прокурора. Інакше кажучи, в Реєстрі послідовно та з різних джерел відображається інформація від факту накладення арешту на актив до заходів та результатів управління ним», - розповів Жоравович.

За його словами, відтак Реєстр покликаний насамперед систематизувати, синхронізувати і тим самим зробити більш ефективною роботу всіх відомств, так чи інакше долучених до прийняття рішень щодо арештованих активів.

Жоравович розповів, що в Реєстрі арештованих активів наразі наявна інформація фактично щодо всіх видів і типів активів: нерухомість, земельні ділянки, рухоме майно, транспорт, частки у статутному капіталі, акції та паї, майнові права інтелектуальної власності, грошові активи та банківські метали, майнові права і складені активи, зокрема майнові комплекси.

Загалом, станом на сьогодні відповідальним структурним підрозділом АРМА до Реєстру внесено понад 51 тисячу записів про арештовані активи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні арештували один з найбільших логістичних центрів, який належить росіянам

Також очільник АРМА наголосив, що дефіцит фінансового забезпечення став чи не найбільш вагомою причиною тривалості процесу створення Реєстру, навівши як приклад скорочення видатків на закупівлі у 2020 році на понад 47 млн грн.
Коментуючи обмеження публічного доступу до Реєстру на період воєнного стану, Жоравович підкреслив, що це не впливає на його функціонування, а правоохоронні органи мають відповідний доступ до інформації в Реєстрі.

Окрім того, очільник Нацагентства зауважив, що АРМА підтримує законопроект про відкриття Реєстру для громадськості, а також повідомив про офіційне звернення до Уряду щодо можливості поновлення доступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЕБ передало до АРМА майно росіянина на 350 млн грн

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Завтра в Україні "світло" вимикатимуть з 20:00 до 22:00

     • 22324 переглядiв

    Новини по темі

    Топ-менеджменту "Укртатнафти" оголосили про підозри - СБУ

     • 896685 переглядiв

    Для закупівель армії в Prozorro створять окремий розділ

     • 919856 переглядiв

    Кабмін звільнив керівний склад митниці - нардеп

     • 982457 переглядiв