arakhamiia-zaiavyv-shcho-velyka-kilkist-nardepiv-khochut-pity-z-parlamentu-dostrokovo-ale-yikh-ne-vidpuskaiut

Арахамія заявив, що велика кількість нардепів хочуть піти з парламенту достроково, але їх не відпускають

 • 105704 переглядiв

Давид Арахамія повідомив, що деякі депутати прагнуть достроково скласти свої повноваження, але голосувати за це не планується. Водночас, у Раді проводиться робота для збереження структурного поділу парламенту.

Кількість народних депутатів, які хочуть достроково припинити свої повноваження, доволі велика, заявив в ефірі телемарафону голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, пише УНН.

Кількість людей, які хочуть піти з парламенту, набагато більша. Ми вже не відпускаємо людей. Ми кажемо, що просто не будемо за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця і приймати необхідні для держави закони

- сказав Давид Арахамія.

Деталі

За його словами, планується оптимізувати роботу Верховної Ради. Це планується шляхом оптимізації кількості груп народних депутатів, що допоможе зберегти ці групи і парламент до продовжував працювати приблизно в тому самому структурному режимі, якому він почав працювати.

Доповнення

У Верховній Раді зареєстровано законопроект (№10324), який передбачає знизити на час дії воєнного стану мінімальний кількісний склад депутатських груп і фракцій.

Згідно законопроекту, мінімальна кількість депутатської фракції (групи) під час воєнного стану та протягом 90 днів після його скасування або призупинення становить 14 осіб.

Депутатська фракція (депутатська група), склад якої став меншим від 14 народних депутатів оголошується розпущеною.

Нагадаємо

8 грудня Верховна Рада проголосувала за припинення повноважень трьох народних депутатів Максима Єфімова (фракція "Відновлення"), Дмитра Шпенова (позафракційний) та Віталія Данілова (фракція "Батьківщина").

Павло Башинський

Політика

    Популярні

    Новини по темі