apple-otrymaie-kerivnyka-v-radi-dyrektoriv-openai

Apple отримає керівника в раді директорів OpenAI

 • 15198 переглядiв

Філ Шиллер отримає роль спостерігача OpenAI і зможе бути присутнім на засіданнях ради директорів організації. Пише УНН з посиланням на The Verge.

Деталі

Філ Шиллер, голова App Store і колишній директор з маркетингу, працюватиме як спостерігач у раді директорів OpenAI.

Контекст

Apple і OpenAI уклали угоду, згідно з якою ChatGPT буде інтегровано в iPhone з підтримкою Apple Intelligence до кінця року. Курирувати цю угоду буде співробітник Apple Філ Шиллер.

Довідка

Роль спостерігача - це неофіційна посада, яка дасть змогу Філу Шіллеру відвідувати зустрічі OpenAI і вносити в них свій внесок, як учасник, але не голосувати під час ухвалення рішень. З іншого боку, OpenAI також призначив спостерігача, який супроводжуватиме представника Apple у цьому новому починанні.

Apple откладывает продажи смартфонов с AI-функциями в ЕС из-за законодательных ограничений22.06.2024, 03:57

Наразі в партнерстві не беруть участі жодні гроші, хоча очікується, що Apple у майбутньому отримає відсоток від підписок на ChatGPT, зроблених через її платформи.

Доповнення

Роль спостерігача в раді директорів поставить Apple в однакове становище з Microsoft, найбільшим спонсором OpenAI і основним постачальником технологій ШІ, що може створити певну напруженість.

ЕС подозревает Meta в нарушении законодательства: компании грозит многомиллиардный штраф01.07.2024, 15:38

З огляду на те, що основним партнером Microsoft зі ШІ є OpenAI, а частина її стратегії в галузі ШІ походить від компанії Альтмана, присутність її головного конкурента, Apple, за одним столом, де ухвалюють такі рішення, буде непростою.

Можливо, Microsoft захоче виключити Шиллера з деяких обговорень, що зазвичай відбувається на подібних зустрічах, коли розмови вважаються делікатними.

SpaceX планирует осуществлять до 120 запусков в год, но конкуренты не в восторге от этого03.07.2024, 19:11

Ігор Тележніков

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Apple отримає керівника в раді директорів OpenAI

     • 15198 переглядiв