ukenru
andriyivskiy-uzviz-z-imbirnogo-pechiva-stvoriv-z-druzhinoyu-zastupnik-posla-ssha-v-ukrayini

Андріївський Узвіз з імбирного печива створив з дружиною заступник посла США в Україні

 • 11848 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Заступник посла США в Україні Джордж Кент та його дружина Веліда створили Андріївський Узвіз з імбирного печива до цьогорічних зимових свят. Про це йдеться на сторінці посольства США в Україні у Facebook, передає УНН.

У проекті відтворено 40 будинків узвозу, Андріївська та Покровська церкви, а також резиденція Посла США в Україні.

Як зазначили в амбасаді, Веліда почала створювати будинки з імбирного печива ще у 2008 році, коли жила у Таїланді і мала вільний час для творчості. Першим був невеличкий будинок за рецептом і лекалами з інтернету, згодом почалися більш масштабні проекти, які, до того ж, мали свою історію.

Київський Володимирський собор Веліда присвятила своїй бабусі, лаоський храм був створений, коли родина Кентів працювала в Азії.

Веліда має кримсько-татарске коріння - її дідусі і бабусі були депортовані з Криму до Середньої Азії у 1944 році. Її особливий, політичний проект - Ханський палац у Бахчисараї з імбирного печива - створювався у 2014 році, після анексії Криму. Над проектом працювала вся родина Веліди - чоловік з дітьми, мама, брат. Після перегляду фільму "Зима у вогні" у 2015 році, Веліда вирішила створити Михайлівський собор Києва на честь його важливої ролі під час Революції Гідності. Родина Кентів подарувала свій проект Михайлівського собору з імбирного печива Посольству України у США.

Українські Національні Новини

Мультимедіа