ukenru
amerikanski-kateri-island-ofitsiyno-vklyuchili-u-sklad-vms-ukrayini

Американські катери Island офіційно включили у склад ВМС України

 • 21156 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Сьогодні відбулося урочисте включення американських патрульних катерів Island – "Старобільськ", "Слов’янськ" та пошуково-рятувального судна "Олександр Охрименко" до складу Військово-морських сил Збройних сил України. Про це повідомляє пресслужба Міноборони, інформує УНН.

"Сьогодні, 13 листопада, в Одесі відбулись урочисті заходи з нагоди передачі до складу ВМС ЗС України патрульних катерів класу Island та пошуково-рятувального судна", - йдеться у повідомленні.

У заходах взяли участь заступник міністра оборони України Анатолій Петренко, представники посольства США в Україні, дипломати й інші іноземні гості, зокрема з країн НАТО, військовослужбовці корабельно-катерного складу флоту, волонтери, духовенство та громадськість.

За словами заступника міністра оборони України Анатолія Петренка, надійний захист національних інтересів у Чорноморсько-Азовському регіоні - це справа честі та стратегічне завдання українського флоту й сил оборони в цілому.

Відзначається, що два катери названо на честь звільнених від бойовиків українських міст, - назви "Слов'янськ" та "Старобільськ".

Як повідомлялося раніше, патрульні катери Island успішно провели ходові випробовування.

Українські Національні Новини

Політика