Як вважають дослідники, здатність до засвоєння етилового спирту допомогла людині вижити на зорі цивілізації.
Відзначається, що близько десяти мільйонів років тому примати конкурували один з одним за їжу. І мавпи не могли їсти перестиглі плоди, через вміст в них етилового спирту. У якийсь момент примати змогли адаптуватися і почати вживати "алкогольні" фрукти. Це і стало ключовим фактором. У частині мавп відбулася генетична адаптація, яка дозволила їм переробляти алкоголь. Ті, хто так і не навчився цього, загинули.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явився незвичайний блакитний алкоголь.
Відзначається, що поділ ліній шимпанзе і людини відбулося приблизно 5,5 млн років тому. Це пояснює, чому деякі види сучасних мавп також здатні засвоювати алкоголь.
"Навіть сьогодні ми бачимо мавп, які їдять ферментовані фрукти і навіть п'ють пальмове вино, вироблене людьми", - прокоментував співавтор дослідження, доктор Кім Хокінгс.
Нагадаємо, як раніше повідомлялося в УНН, українських споживачів приваблюють екстравагантні алкогольні напої.
Більш того, світові тенденції алкогольного ринку також свідчать про стрімкий розвиток незвичайного спиртного: крафтове пиво і вино, чорна горілка, блакитне шампанське і не тільки.