ukenru
afera-z-maynom-natsgvardiyi-marmishu-zbilshili-zastavu-do-40-mln-grn

Афера з майном Нацгвардії: Мармишу збільшили заставу до 40 млн грн

 • 16520 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила розмір застави для колишнього заступника директора ТОВ "Укрбуд Девелопмент" В'ячеслава Мармиша до 40 млн грн, передає УНН із посиланням на пресслужбу ВАКС.

"Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та детективів НАБУ та збільшила розмір застави колишньому заступнику директора ТОВ "Укрбуд Девелопмент", підозрюваному у пособництві в заволодінні майном Національної гвардії", - йдеться у повідомленні.

Так, 23 січня 2020 року, слідчий суддя ВАКС застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 6 млн гривень.

Не погоджуючись з таким рішенням суду, прокурор САП подав апеляційну скаргу.

Суд апеляційної інстанції, частково задовольнивши вимоги прокурора та детектива, визначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення 40 млн гривень застави.

Нагадаємо, В'ячеславу Мармишу повідомлено про підозру у пособництві в заволодінні майном Національної гвардії на суму 81,64 млн грн.

За даними САП, у травні 2019 року про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на суму 81,64 млн грн повідомлено екскомандувачу Нацгвардії, гендиректору компанії-забудовниці та оцінювачу. У липні – виконавчому директору компанії-забудовниці, у жовтні - народному депутату VІІІ скликання Максиму Микитасю, якого слідство вважає організатором корупційної схеми.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП