ukenru
administratsiya-baydena-obgovoryuye-peredachu-ukrayini-perenosnikh-zenitno-raketnikh-kompleksiv-stinger

Адміністрація Байдена обговорює передачу Україні переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger

 • 45734 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Адміністрація США обговорює з союзниками по НАТО питання щодо постачання Києву переносного зенітного ракетного комплексу (ПЗРК) "Стінгер". Про це пише УНН з посиланням на телеканал NBC News.

Цитата

"Сполучені Штати працюють з іншими членами альянсу НАТО над організацією доставки переносних зенітних ракет Stinger, за запитом уряду у Києві", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Також зазначається, що адміністрація Байдена підготувала новий пакет військової допомоги США в Україні.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там Системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

17 грудня Росія направила США і НАТО пропозиції з безпеки у Східній Європі, які, на її думку, необхідні для ослаблення напруженості навколо України. Вимоги Москви включають в себе заборону на вступ України до НАТО, вето Кремля на розміщення військових сил НАТО в колишніх радянських республіках і припинення військових навчань поблизу її кордонів.

Москва презентувала свій графік переговорів з США, НАТО і ОБСЄ щодо "гарантій безпеки" - в рамках російсько-американського діалогу на високому рівні в Женеві 10 січня, потім на засіданні Ради Росія-НАТО 12 січня в Брюсселі, а 13 січня у Відні на засіданні. Постійної ради ОБСЄ.

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель вважає абсурдними умови, за яких так звані гарантії безпеки, яких вимагає Росія, обговорювалися б без Європи.

Україна заявила про бажання брати участь у консультаціях.

Українські Національні Новини

Політика