26-lystopada-mizhnarodnyi-den-biblii-vsesvitnii-den-olyvkovoho-dereva

26 листопада: Міжнародний день Біблії, Всесвітній день оливкового дерева

 • 32852 переглядiв

26 листопада відзначається Міжнародний день Біблії - позаконфесійне свято, що підкреслює важливість Біблії. Це також Всесвітній день оливкового дерева, який визнає оливкове дерево символом миру і сталого розвитку, і Всесвітній день боротьби з ожирінням, який підвищує обізнаність про ризики для здоров'я, пов'язані з ожирінням.

Сьогодні, 26 листопада, відзначається Міжнародний день Біблії. Подія була започаткована у США в 1940 році за ініціативи Біблійної асоціації, пише УНН.

Організатори свята також закликають людей запрошувати своїх друзів та родичів до святкування цього особливого дня і спільно вголос прочитати кілька глав з Біблії.

Окремий акцент робиться на тому, що Міжнародний День Біблії – це міжконфесійне свято. В цей день не потрібно доводити правоту того чи іншого віросповідання. Біблія має стати розрадою для кожної людини, вселити в серце надію та побачити перед собою нові цілі та прямування.

Біблія – це найдовша за написанням книга в історії людства. Вона створювалася близько 1600 років.

Вважається, що кожної секунди у світі друкується один примірник Біблії.

Біблія перекладена більше ніж на 600 мов світу, а окремі її частини – на понад 2,5 тисячі мов.

Також сьогодні за підтримки ЮНЕСКО відзначається Всесвітній день оливкового дерева.

Оливкове дерево займає важливе місце в культурних, історичних та міфологічних традиціях багатьох народів світу.

Всесвітній день оливкового дерева – це більше, ніж просто вшанування рослини, це визнання глибокого впливу оливкового дерева на суспільство, навколишнє середовище та економіку. Відзначаючи цей день, ми згадуємо про значиму спадщину оливкового дерева як символу миру, життєздатності та стійкості.

Ще 26 листопада – це день боротьби з ожирінням.

Ожиріння – це медичний стан, який характеризується надмірним накопиченням жиру в організмі, що може мати негативний вплив на здоров’я. Воно є основним фактором ризику низки хронічних захворювань, включаючи діабет, серцево-судинні захворювання та деякі види раку.

Всесвітня організація охорони здоров’я визнає ожиріння однією з найбільш помітних і водночас найбільш ігнорованих проблем громадського здоров’я, яку важко контролювати.

Мета події - звернути увагу на зростаючі показники ожиріння та ризики для здоров’я, пов’язані з цим станом. Він нагадує про важливість підтримання здорової ваги і способу життя для запобігання ожирінню та пов’язаних з ним ускладнень.

За церковним календарем 26 листопада  - День освячення у стародавньому Києві храму святого мученика Георгія Змієборця (Побідоносця).

Храм перед брамою Святої Софії за наказом Ярослава Мудрого, і освячений у 1051 році митрополитом Київським Іларіоном.

За найбільш поширеною версією, храм був зруйнований після захоплення Києва ханом Батиєм.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    Голова ВР і президент Латвії обговорили відбудову України

     • 42112 переглядiв

    Велика пожежа охопила ринок у Хмільнику на Вінниччині

     • 38595 переглядiв