23-hrudnia-den-rizdvianoho-kinomarafonu-sviato-liudskoho-svitla

23 грудня: День різдвяного кіномарафону, Свято людського світла

 • 34752 переглядiв

23 грудня відзначається День різдвяного кіномарафону, коли люди з усього світу насолоджуються улюбленими фільмами на різдвяну тематику різних жанрів. Подія зародилася у США і набула міжнародної популярності.

Сьогодні, 23 грудня, відзначається День різдвяного кіномарафону. Подія була започаткована у США, і швидко набула популярності у багатьох країнах світу, пише УНН.

Подія присвячена перегляду улюблених фільмів, в яких хоча б найменша сюжетна лінія пов’язана з Різдвом.

Різдвяні фільмі – це не лише сімейні та романтичні комедії, але й мелодрами, бойовики, і навіть фільми жахів.

Першим різдвяним фільмом вважається німа короткометражка "Санта Клаус", яка була знята у 1898 році.

З 2001 року у багатьох країнах світу відзначається Свято людського світла, або День внутрішнього світла.

Мета події - нагадування про необхідність фокусування уваги людства на таких вічних цінностях, як співчуття, доброта, вірність, взаємодопомога, рішучість та відповідальність.

Традиційно у цей день потрібно запалити чотири свічки різного кольору на честь надії, співчуття, розуму та людяності. Для цього обирають свічки золотого, синього, червоного та білого кольорів.

В Україні 23 грудня – це День військовослужбовців оперативного контролю всіх рівнів. Метою цього дня є привернення уваги до невидимих на перший погляд структур, які забезпечують безперебійний та надійний зв’язок, а також за допомогою телекомунікаційних систем підтримується спеціальний зв’язок між посадовими особами усіх рівнів влади.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті мучеників Феодула, Саторніна, Євпора, Геласія, Евникіана, Зотика, Помпія, Агафопуса, Василіда і Евареста.

Феодул жив на острові Крит у ІІІ столітті. Був цілителем та проповідником. Під час посилення гонінь на християн Феодула кинули до в’язниці. Там він своїми проповідями навернув у християнство дев’ятьох чоловіків.

Феодула, Саторніна, Євпора, Геласія, Евникіана, Зотика, Помпія, Агафопуса, Василіда і Евареста судили, жорстоко катували, але вони не зреклися Господа. Кожному з них до тіла прив’язали камінь, та кинули в море.

Іменини 23 грудня святкують Федір, Василь, Давид.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    Українська ППО знищила 9 із 9 ударних дронів росіян

     • 109156 переглядiв

    Японія ухвалила рекордний оборонний бюджет із $56 млрд

     • 100341 переглядiв