ukenru
21-bereznia-mizhnarodnyi-den-lisiv-vsesvitnii-den-hipnopolohiv

21 березня: Міжнародний день лісів, Всесвітній день гіпнопологів

 • 32502 переглядiв

Сьогодні, 21 березня, усі кому небайдужий екологічний стан нашої планети, можуть долучитися до Міжнародного дня лісів. За оцінками науковців, щороку 10 мільйонів гектарів лісів на Землі підпадають під вирубку, а ще близько 70 мільйонів гектарів – знищуються внаслідок лісових пожеж.

Сьогодні, 21 березня, усі кому небайдужий екологічний стан нашої планети, можуть долучитися до Міжнародного дня лісів, пише УНН.

Подія була започаткована у 2012 році за ініціатив Організації Об’єднаних Націй.

За оцінками науковців, щороку 10 мільйонів гектарів лісів на Землі підпадають під вирубку, а ще близько 70 мільйонів гектарів – знищуються внаслідок лісових пожеж.

Метою Міжнародного дня лісів є покращення поінформованості людства щодо цінності дерев та лісів, заклик до створення заходів з відновлення й захисту лісу, залучення до розумного використання природних ресурсів.

Також 21 березня – це Всесвітній день гіпнопологів.

Гіпнопологи - це програма підготовки до пологів, яка робить акцент на природних пологах і навчає технікам самонавіювання для боротьби зі страхом і болем під час пологів.

В основі методу лежить філософія, що пологи не обов’язково мають бути болісним досвідом, якщо мати належним чином підготовлена і розслаблена. Він включає в себе поєднання навчання, релаксації, дихання та технік візуалізації для полегшення спокійних, безтурботних і часто безболісних пологів.  

Дата відзначення обрана не випадково, адже збігається з першим днем астрономічної весни.

Ще сьогодні можна долучитися до заходів щ нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію расової дискримінації.

Подія запроваджена на честь трагічних подій у Південно-Африканській республіці – саме 21 березня 1960 року поліцейські вбили 69 учасників акції протесту, які виступали проти прийняття законів про апартеїд.

Також сьогодні можна відзначити Міжнародний день лялькаря, День старовинної музики, Всесвітній день поезії.

За церковним календарем сього День пам’яті преподобного Якова, єпископа Сицилійського.

Преподобний Яків був проповідником, богословом та противником іконоборців. За це його неодноразово затримували, піддавали жорстоким тортурам та відправляли у заслання.

Іменини 21 березня святкують Яків, Кирило, Антон, Федір.