14-liudei-zahynuly-vnaslidok-avtobusnoi-avarii-v-tailandi-cherez-vodiia-yakyi-zasnuv-za-kermom

14 людей загинули внаслідок автобусної аварії в Таїланді через водія, який заснув за кермом

 • 24680 переглядiв

У серйозній аварії з автобусом на півдні Таїланду загинули 14 людей, ще 32 дістали поранення. Про це повідомляє ВВС, передає УНН.

Деталі

У прибережній провінції Прачуап Кхірі Хан, що на півдні Таїланду, - популярному напрямку серед туристів, - двоповерховий автобус з'їхав з дороги і врізався в дерево. Після чого його передня частина розкололася навпіл. Унаслідок аварії 14 людей загинули, ще 32 людини дістали поранення. Багато хто з поранених був заблокований в автобусі, що розбився, і рятувальникам знадобилося кілька годин, щоб деблокувати їх усіх. Особи загиблих в аварії встановлюють.

Причину аварії, що сталася в понеділок увечері, поки що не підтверджено. За даними поліції, найімовірніше, водій заснув за кермом. Водій дістав важкі травми, але вижив. Поліція перевіряє рівень алкоголю в його крові.

Додатково

У Таїланді один із найвищих у світі показників дорожньо-транспортних пригод, що щорічно призводять до тисяч смертей. За даними Центру даних про дорожньо-транспортні пригоди країни, тільки 2022 року на дорогах Таїланду загинуло 15 000 осіб. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, 2021 року дорожньо-транспортні пригоди становили майже третину від загальної кількості смертей у країні.

Дороги в Таїланді досить хороші для швидкої їзди, але часто вони погано освітлені і розмічені, що підвищує ймовірність аварій. За перевищення швидкості карають лише зрідка, штрафи невеликі, а часто взагалі не стягуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Румунії в ДТП потрапив автобус, у якому було 40 українців

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Багамах американка загинула внаслідок нападу акули

     • 25047 переглядiв