zvilnennia-zaruchnykiv-mizh-izrailem-i-hazoiu-ne-pochnetsia-ranishe-piatnytsi

Звільнення заручників між Ізраїлем і Газою не почнеться раніше п'ятниці

 • 20528 переглядiв

Звільнення заручників у Газі почнеться не раніше п'ятниці, заявив голова Ради національної безпеки Ізраїлю, незважаючи на попередні заяви про початок у четвер. Подробиці, в тому числі імена заручників, залишаються нерозкритими.

Звільнення заручників з Сектора Гази розпочнеться не раніше п’ятниці 24 листопада. Про це заявив голова Ради національної безпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі, пише The Times of Israel, передає УНН.

Високопоставлений представник ХАМАСу Мусса Абу Марзук раніше заявив, що угода набуде чинності о 10 годині ранку в четвер, а через кілька годин це підтвердив високопоставлений ізраїльський чиновник на умовах анонімності.

Але Ханегбі у своїй останній заяві сказав, що "переговори про звільнення наших заручників постійно просуваються".

Ханегбі підкреслив: "Звільнення почнеться згідно з початковою домовленістю між сторонами, і не раніше п'ятниці".

Джерело видання в уряді повідомляє, що поки що неясно, чи отримала ізраїльська сторона імена заручників, яких планують звільнити. Ізраїль не публікуватиме імена до їх звільнення, щоб уникнути будь-яких помилкових надій серед сімей, якщо угода провалиться.

Джерело також повідомляє, що документ про перемир'я ще має бути підписаний сторонами, завершення якого очікується протягом наступних 24 годин.

Нагадаємо

Уряд Ізраїлю 22 листопада схвалив угоду з угрупованням ХАМАС про звільнення 50 заручників в обмін на припинення вогню зі сторони Ізраїлю на чотири дні. Також Ізраїль звільняє з в'язниць близько палестинських ув'язнених – жінок та неповнолітніх, проте поки не вказано точної кількості.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Червонокнижна рись, яку продавали на OLX, стала на лапи

     • 20738 переглядiв