ukenru
zrostannya-tarifiv-na-gaz-upovilnilosya

Зростання тарифів на газ уповільнилося

 • 10715 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Зростання тарифів на природний газ у травні уповільнилося до 17,7% у річному вимірі. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані червневого макроекономічного та монетарного огляду Національного банку України.

"Темпи зростання адміністративно регульованих цін знизилися (до 17,6% р/р). Зокрема, уповільнилося зростання тарифів на природний газ (до 17,7% р/р) на тлі відповідних тенденцій на світових ринках та зміни порядку встановлення цін на газ", - вказали в НБУ.

Також вказано, що на відміну від попередніх кількох місяців у травні прискорилося зростання цін у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря - до 15,3% у річному вимірі.

Зокрема підвищилися тарифи на постачання газу промисловості. "Це відбулося через лагові ефекти на тлі тимчасового зростання цін на газ на європейському ринку у першій половині квітня", - пояснили у регуляторі.

Окрім того, як вказано, за рахунок введення нових потужностей стрімко зросла частка виробництва електроенергії з відновлювальних джерел у загальному виробництві електроенергії. "З одного боку, це призвело до поглиблення падіння цін на електроенергію з відновлювальних джерел. З іншого, на тлі значно більшої її вартості це призвело до зростання середніх цін на Оптовому ринку електроенергії", - проаналізували в Нацбанку.

Нагадаємо, "Нафтогаз" знизив ціну газу для газзбутів у червні на 7,3%.

Українські Національні Новини

Економіка