znyshcheni-lisy-i-zaminovani-terytorii-u-stratkomi-rozpovily-yaku-shkodu-rosiiany-zavdaly-ukrainskomu-dovkilliu

Знищені ліси і заміновані території: у СтратКомі розповіли, яку шкоду росіяни завдали українському довкіллю

 • 17718 переглядiв

За два роки після повномасштабного вторгнення російські війська пошкодили або знищили 3 мільйони гектарів українських лісів, замінували 174 000 квадратних кілометрів території, завдали шкоди навколишньому середовищу на 63 мільярди доларів і забруднили заповідні території, що призвело до катастрофічних екологічних наслідків.

За два роки від початку повномасштабного вторгнення російська війська пошкодили чи знищили декілька мільйонів українських лісів та замінували 174 тисячі квадратних кілометрів території країни. Про це заявили в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ, передає УНН.

Деталі

У відомстві наголошують, що два роки широкомасштабного вторгнення Росія нанесла українському довкіллю катастрофічну шкоду. Зокрема: 

  • Вибухонебезпечними предметами забруднили 174 тисячі квадратних кілометрів території України, що дорівнює сумарній площі Австрії та Угорщини;
  • Три мільйони гектарів українських лісів уражені війною — це практично площа Молдови;
  • Внаслідок теракту рф на Каховській ГЕС затоплено 620 квадратних кілометрів, тобто площу трьох таких міст, як Вашингтон.
  • Російська агресія спричинила викид 150 мільйонів тонн парникових газів, тобто як уся Болгарія за три роки. 
  • 514 українських об'єктів природоохоронного заповідного фонду окуповані росіянами, зокрема 10 національних парків, 8 заповідників і 2 біосферних заповідники.
  • Усього українському довкіллю завдали збитків на понад 63 мільярди доларів США. Це більше ВВП таких європейських держав, як Естонія. 

росія загрожує не лише Україні, варвари у принципі не дотримуються правил цивілізованого світу. Наприклад, у 2021 році росіяни підірвали на орбіті супутник, чим створили півтори тисячі небезпечних фрагментів космічного сміття, які загрожували навіть Міжнародній космічній станції

- заявили у СтратКомі.

Нагадаємо

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець заявив, що на сьогодні збитки довкіллю, які завдала росія, становлять понад 2,4 трлн гривень.

росіяни за тиждень знищили понад 100 гектарів лісу на Лиманському напрямку - Міндовкілля 11.04.24, 17:16

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Миколаєві повідомили про чутний вибух

     • 19924 переглядiв

    У Херсоні від обстрілу армії рф постраждали ще двоє чоловіків

     • 18082 переглядiв