znovu-sukhi-nuli-na-pochatku-sezonu-rozghrom-v-poltavi-rezultatyvna-nichyia-v-kyievi-start-pershoho-turu-upl

Знову "сухі нулі" на початку сезону, розгром в Полтаві, результативна нічия в Києві: старт першого туру УПЛ

 • 13591 переглядiв

У першому турі УПЛ зафіксовано нульову нічию, розгромну перемогу "Шахтаря" та драматичні фініші матчів. "Кривбас", "ЛНЗ" та "Зоря" здобули перемоги на останніх хвилинах.

Старт 33 сезону Української прем’єр ліги (УПЛ) вже втретє поспіль розпочався із нульової нічиї – цього разу у матчі між "Вересом" та "Карпатами". УНН розповідає про всі результати першого туру нового сезону УПЛ.  

Деталі 

Старт нового сезону 3 серпня випало відкрити рівненському "Вересу" та львівським "Карпатам". Вже за традицією початок нового сезону стартував із нульової нічиї. В першому турі було також зафіксована перша розгромна перемога, яку здобув "Шахтар" проти "Ворскли", дві перемоги у доданий арбітром час, а також результативна нічия в матчі "Оболонь" - "Колос". 

"Верес" - "Карпати" 

Новий сезон відкривали на рівненському "Авангарді" місцевий "Верес" та львівські "Карпати". Перший поєдинок нового сезону завершився "сухими нулями" на табло. 

На 12-ій хвилині поєдинку рахунок у матчі міг відкрити Віталій Дахновський, але воротар "Карпат" Олександр Кемкін вдало зреагував. 

На 25-ій хвилині гравці "Вереса" вибігли в контратаку. Дахновський віддав передачу на Владислава Шарая, але Владислав Бабогло у падінні заблокував м'яч.

Під завісу першого тайму "Вересу" вдалося організувати позиційну атаку, в якій на швидкості Євген Морозко протягнув м’яч по флангу, віддав пас на Мрвальєвича, який пробив у воротаря "Карпат". 

На 65-ій хвилині "Верес" мав чудову можливість повести в рахунку. Кемкін невдало вибив м'яч, який прилетів прямо в Дахновського. Той з лівого флангу видав пас Степанюка, який віддав передачу під удар Яго – бразилец пробив з 11 метрів сильно, але над поперечиною.

Не дивлячись на моменти у "Вереса", жодній із команд так і не вдалося забити гол. 

Третій сезоні поспіль УПЛ відкривається "сухою" нічиєю: на старті змагального року 2022/23 голів не забивали "Шахтар" і "Металіст 1925", у сезоні 2023/24 - "Оболонь" і "Колос".

Склади 

"Верес": Кожухар – Протасевич (Гакман, 85), Гончаренко, Вовченко, Морозко, Кльоц (Кучеров, 65), Яго, Шарай, Дахновський (Годя, 85), Степанюк, Мрвальєвич (Гайдучик, 70).

Запасні: Когут, Чечер, Ющишин, Куція, Світюха, Баран.

"Карпати": Кемкін – Саків (Полегенько, 57), Бабогло, Адамюк, Мірошниченко, Альварес (Клименко, 84), Кузик (Шах, 90), Чачуа, Костенко, Підлепенець (Стеніо, 90), Невес (Сидун, 90).

Запасні: Домчак, Кінарейкін, Катрич, Векляк, Тлумак, Рябов, Ломницький.

На 89-ій хвилині поєдинку півзахисник "Карпат" Ян Костенко отримав другу жовту картку та був вилучений з поля. 

"Кривбас" - "Чорноморець" 

Другий матч першого туру УПЛ та заключний ігрового дня зіграли криворізький "Кривбас" та одеський "Чорноморець". 

Вже в дебюті поєдинку півзахисник "Кривбасу" Єгор Твердохліб забив перший м’яч в новому сезоні УПЛ, вдало замкнувши головою передачу з флангу Дениса Кузика. 

На 14-ій хвилині захисник "Кривбасу" Тимур Стецьков міг подвоювати перевагу своєї команди, але м’яч після дальнього удару влучив у стійку. 

На 21-ій хвилині Бандейра з кількох метрів замкнув подачу з флангу головою, але воротар "Чорноморця" Артур Рудько зафіксував м’яч і не дав "Кривбасу" подвоїти перевагу. 

Через декілька хвилин "розстрілював" ворота "Чорноморця" автор першого голу, але м’яч полетів вище. 

На 32-ій хвилині нападник "Кривбасу" Аду пробивав з гострого кута, але шкіряний пройшов повз воріт. 

"Чорноморець" міг відігратися під завісу першого тайму завдяки зусиллям Хобленка, але м’яч після подачі зі штрафного влучив у поперечку. 

На 51-ій хвилині "Кривбасу" вдалося забити, однак гол було скасовано через офсайд. 

На 55-й Аду хитнув Савченка та увірвався у штрафний майданчик з правого флангу, після чого виконав простріл. Рудько вибив його, але Дібанго виграв підбирання й пробив з лівого краю. Вище воріт.  

На 62-ій хвилині захисник "Чорноморця", після прострілу із флангу, ледве не "зрізав" м’яч у власні ворота, однак йому пощастило, м’яч пройшов повз воріт. 

До кінця матчу гравці "Кривбасу", дивлячись на перевагу у матчі, що підтверджується статистикою - 23 удари (4 у площину) у "Кривбасу" та 6 ударів (0 у площину) у "Чорноморця" мали ще декілька чудових моментів подвоїти перевагу, але м’яч відверто не йшов у ворота. 

Таким чином криворіжці підняли собі настрій перед наступною грою в кваліфікації Ліги Європи проти чеської "Вікторії Пльзень".

"Динамо", "Кривбас" та "Полісся" дізналися потенційних суперників у єврокубках - УАФ22.07.24, 17:42

Що цікаво, нападник "Кривбасу" Артур Микитишин, пробиваючи по воротам, спочатку вдарив по автобусу "Чорноморця", а потім вдарив у табло, зламавши шматок екрану. 

Склади 

Кривбас: Кліщук – Дібанго, Стецьков, Романчук, Бандейра – Твердохліб, Вакулко, Луньов – Хомченовський, Прінс, Кузик.

Чорноморець: Рудько – Арсіч, Єрмаков, Бутко, Удод, Савченко – Васильєв, Шпорн, Янаков – Хобленко, Попов.

"ЛНЗ" - "Лівий берег"

Другий день першого туру відкривали черкаський "ЛНЗ" та дебютант УПЛ - столичний "Лівий берег" у Черкасах на стадіоні "Центральний". 

Відкривати рахунок "ЛНЗ" міг вже на 6-ій хвилині поєдинку. Новачок "ЛНЗ" Марк Ассінор вдало прийняв м’яч фактично в центрі поля, протягнув до лінії штрафного майданчику та пробив з дальньої відстані. Воротар "Лівого берегу" Максим Механів зреагував на постріл. 

Врятував свою команду Механів ще через 4 хвилини, відбивши удар Яшарі.

На 21-ій хвилині реальний момент, щоб відкрити рахунок в матчі та забити дебютний гол в УПЛ, мав нападник "Лівого берегу" Владислав Войцеховський, який вивалився фактично сам на сам з воротарем, але Кучеренко не дав себе переграти. 

На 32-ій хвилині вже "ЛНЗ" отримав супер момент. Після подачі з кутового м’яч полетів до Айді Дайко, який скину на Хайдіна Саліху, який в свою чергу пробив по воротах, м'яч застряг десь у ногах захисників майже на лінії воріт. Міг пробити Суареш, але виявився короткого зросту та не зміг "випригнути", щоб пробити головою. 

Під завісу першого тайму, гравцям "Лівого берегу" вдалося вибігти в контратаку. Гравець столичного клубу протягнув м’яч по флангу і точно віддав м’яч в ноги Войцеховському, той прокинув захисника, вивалився на кіпера, але знову не переграв Кучеренка. 

На початку другого тайму Ассінор знову отримав можливість відкрити рахунок в матчі. 

Яшарі прострілив у штрафну, Ассінор влітав, але вирішив чомусь не бити, а обробляти м'яч, упустивши момент для удару. 

На 64-ій хвилині, напевно, стовідсотковий момент, щоб відкрити рахунок в матчі мав Суареш. Яшарі небезпечно прострелив до штрафного, воротар "Лівого берегу" відбив м’яч, але той полетів до Суареша, але з гострого кута закинув м'яч просто в Механіва. 

На 79-ій хвилині "Лівий берег" подавай кутовий. Подача пішла на Банаду, який пробив по воротах, влучивши у Саліху м’яч дійшов до Колесника, який з метрів 8 пробив повз ворота. Небезпечний момент у "Лівого берегу". 

На 3 доданій хвилині до другого тайму черкасці заробили стандарт. Після його подачі у штрафному майданчику сталася метушня, де спритнішим виявився нападник "ЛНЗ" Ассінор, який "розстріляв" ворота Механіва. Таким чином Ассінор вирвав три очки для своєї команди - 1:0

Ганський новачок відзначився у першому ж поєдинку. 

Склади 

"ЛНЗ": Кучеренко - Путря, Саліху, Дайко, Пасіч - Ангелов, Яшарі, Тілль - Ейнел, Олійник, Ассінор.

Запасні господарів: Пеньков, Самойленко, Стасюк, Бойко, Муравський, Наумець, Молло, Бар.

"Лівий Берег": Механів - Соколов, Самар, Якимів, Дударенко - Дідух, Банада, Когут, Синиця, Войцеховський - Сухоручко.

Запасні гостей: Фастов, Сташків, Астахов, Семенов, Сільва, Галас, Косовський, Когут, Литовченко, Колесник.

"Ворскла" - "Шахтар" 

Ще один поєдинок зіграли в Полтаві на стадіоні ім. Олексія Бутовського місцева команда "Ворскла" та донецький "Шахтар". Донеччани одразу кинулися захищати минулорічний титул. 

Вже на 9-ій хвилині матчу вражаючий удар з метрів 35 вдався капітану "Шахтаря" Матвієнку. Мʼяч за ідеальною траєкторією закрутився від Ісенка і від стійки влетів у ворота - 1:0. 

На 32-ій хвилині "Шахтарю" вдалося подвоїти перевагу. Георгій Судаков отримав м’яч в центрі поля, протягнув та віддав наліво на Кевіна. Кевін увірвався в штрафну, трохи притримав "шкіряного" та м’яко накинув на голову Олександру Зубкову, якому лише залишалося поцілити у ворота, що власне він і зробив - 2:0. 

Після перерви "Ворскла" дещо активізувалася, створивши моменту, в якому міг забити дебютант "Ворскли" Олександр Чорноморець. Денис Ндукве подав прямо на голову Чорноморцю, який з кількох метрів пробив у поперечку. 

На 47-ій хвилині нападник "гірників" Кевін знайшов можливість пробити в оточенні кількох захисників, але не влучив у дальній кут.

Відіграти один м’яч на 63-ій хвилині "ворскляни" могли скоротити відставання, але Ілля Крупський, який увірвався на на дальню стійку після подачі з кутового, не зміг точно замкнути навіс, пробивши мимо. 

Вже за 2 хвилини Микола Матвієнко довгою передачею знайшов Егіналду, а бразильця вже в карному майданчику "зрізав" Євген Павлюк. Арбітр призначив пенальті, який вдало реалізував Георгій Судаков, пробивши в нижній лівий кут. Воротар "Ворскли" Павло Ісенко вгадав напрямок удару, але не встиг зреагувати - 3:0. 

4 гол "Шахтар" забив через хвилину після третього. Павлюк, який хвилиною раніше заробив пенальті, віддав передачу точно в ноги Матвієнка, який влучно вдарив по воротах, оформивши таким чином дубль, що є не типовим для гравців на його позиції. 

На 83-ій хвилині Судаков міг оформляти дубль, але на заваді став Ісенко, який потягнув м’яч з дальнього кута. 

За дві хвилини "Ворскла" могла забити м’яч престижу, але капітан полтавців Ігор Пердута не влучив у лівий кут.

На 88-ій хвилині Данило Сікан, який повернувся після Олімпійських ігор у Парижі, встановив остаточний рахунок на табло - 5:0. Педріньо, віддавши тонку передачу на Сікана, вивів останнього віч-на-віч із Ісенко, який не схибив із вбивчої позиції. 

Зазначимо, що перед поєдинком для вболівальників "Ворскли" стався приємний момент. Перед стартом матчу відбулася церемонія вшанування захисника Володимира Чеснакова, який провів за полтавців 416 поєдинків. Капітан "ворсклян" офіційно попрощався із футболом. Захисник планує далі працювати у тренерському штабі Сергія Долганського.

Склади 

Стартовий склад "Ворскли": Ісенко - Чорноморець, Гучек, Павлюк, Пердута (к) - Челядін, Шкрієль, Хрипчук - Нестеренко, Ковталюк, Кане. 

Запасні: Домолега (в), Єрмолов (в), Бацула, Крупський, Мякушко, Скляр, Ндукве, Прус, Ієде, Черниш.

Стартовий склад Шахтаря: Різник - Педро Енріке, Матвієнко (к), Бондар, Конопля - Бондаренко, Кевін, Судаков, Марлон, Зубков - Траоре. 

Запасні: Фесюн (в), Франьїч, Степаненко, Егіналду, Криськів, Швед, Сікан, Тобіас, Грам, Глущенко, Педріньйо, Невертон.

"Оболонь" - "Колос"

Паралельно із поєдинком "Ворскла" - "Шахтар", у столиці на стадіоні "Оболонь-арена" розпочався ще один поєдинок між київською "Оболонню" та ковалівським "Колосом". 

Перші 30 хвилин матчу протікали в спокійній обстановці, організовуючи позиційні атаки, про що свідчить статистика першого тайму - 5 ударів у "Оболоні" (3 у площину), 1 удар у "Колоса"

На 30-ій хвилині нападник "Колоса" Даніель Алефіренко вдало пробив в нижній кут воріт Олександра Рибки, але гол було скасовано через офсайд. 

Під завісу першого тайму Валерій Дубко міг вивести "Оболонь" вперед, але пробив точно в руки голкіпера "Колоса" після подачі з кутового. 

Поперерві "ковалівцям" вдалося вийти вперед. На 47-ій хвилині грузинський новачок "Колоса" Ніка Гагнідзе протягнув м’яч по флангу, змістився до штрафного майданчику, та віддав проникаючу передачу в карний майданчик, де спритнішим виявився лівий захисник "Колоса" Андрій Цуріков, якому залишалося пробити, що власне він і зробив, пробивши повз Олександра Рибки - 1:0. 

"Оболонь" отримала свій момент на 50-ій хвилині, але Тарас Мороз із зони перед штрафним із відскоку від Слободяна запустив дальній постріл над воротами.

На 59-ій хвилині матчу Руслан Черненко зрівняв рахунок в матчі. Ігор Мединський виконав подачу з правого флангу на ближній бік штрафного, де Черненко першим дотиком зупинив, а другим із розвороту пробив у дальній кут. Цей гол може посперечатися в красі із голом Миколи Матвієнка в матчі "Шахтар" - "Ворскла". 

Вже за 10 хвилин Олег Слободян вивів "Оболонь" вперед. Слободян випередив у штрафному майданчику захисників "Колоса" на ближній штанзі та в падінні точно замкнув передачу Валерія Лук'янчука з правого флангу.

"Колос" мав можливість відігратися на 80-ій хвилині, але простріл Цурікова не вдалося замкнути Третьякову, який не влучив по воротам як слід. 

За 3 хвилини "Колос" знову могли відігратися. Лучкевич догнав м’яч на фланзі, віддав до штрафного майданчику, де м’яч підхопив Владислав Велетень. Обігравши кілька захисників "Оболоні", Велетень прострілив вздовж штрафного майданчика, але Цурікову не хватило кількох сантиметрів, щоб замкнути м’яч. 

Однак вже за дві хвилини Цуріков використав свій шанс сповна. Після подачі з кутового м’яч відлетів на Третьякова, який пробив по воротам "Оболоні", але завдяки рикошету, м’яч відлетів точно на ногу Цурікову, який пустив м'яч у дотик повз воротаря, встановивши остаточний рахунок на табло. 

Склади

"Оболонь": Рибка - Мединський, Дубко, Курко, Карась - Черненко, Мороз, Груша, Слободян, Суханов - Тарануха.

Запасні господарів: Марченко, Лук'янчук, Приймак, Вітенчук, Лях, Козлов, Лящук.

"Колос": Пахолюк - Цуріков, Бондаренко, Бурда, Лучкевич - Харатін, Демченко, Гагнідзе, Алефіренко, Дієго - Безбородько.

Запасні гостей: Мисак, Кукош, Поправка, Оріховський, Криворучко, Топалов, Велетень, Третьяков, Салабай, Паулаускас.

"Зоря" - "Інгулець" 

Останній поєдинок першого туру розіграли луганська "Зоря" та "Інгулець" із Петрово (Кіровоградська область) на стадіоні "Славутич-Арена" у Запоріжжі. 

Вже в дебюті поєдинку луганчани провели чудову атаку, яка закінчилася ударом з півкола карного майданчику від Романа Антюха, але Олексій Паламарчук встиг зреагувати та відбити м'яч, а на добиванні нікого з партнерів Дениса не було. 

На 13-ій хвилині, після обрізки луганчан, гравці "Інгульця" вибігли в атаку, яка завершилася прострілом з правого флангу від Олександр Козака, після чого Ярослав Богунов майже впритул розстрілював ворота суперника, але Микита Турбаєвський встиг зреагувати та відбити м'яч. 

На 16-ій хвилині новачок "Зорі" хорват Яков Башич відкрив рахунок в матчі, забивши черговий гол-красень в турі. Денис Антюх забіг лівим флангом та отримав передачу з власної половини поля, віддав передачу ближче до центра на Яцика, а той відкотив на Башича, який точним ударом з-за меж штрафного поклав м'яч у сітку - 1:0. 

На 26-ій хвилині поєдинку, зрівняти рахунок в матчі міг Максим мельничук, який опинився в потрібному місці після передачі Романа Волохатого, але захисник команди відправив м'яч над поперечиною

Вже за три хвилини Володимир Білоцерковець забив перший м’яч у ворота "Зорі" після повернення в УПЛ. Олександр П’ятов отримав м'яч у центрі поля, підійшовши ближче до воріт віддав передачу на Білоцерковця, який виграв боротьбу у Вантуха і у падінні відправив м'яч під дальню стійку в обхід Турбаєвського - 1:1.  

На 32-ій хвилині "Зоря" могла вийти вперед, але м’яч після рикошету пролетів на "дев’яткою" воріт Паламарчука. 

На 54-ій хвилині гравці "Інгульця" вибігли в атаку і після закидання від Мельничука з лівого флангу м'яч долетів до Білоцерковця, який не зумів нормально завдати удару і м'яч полетів повз ворота

На 59-ій хвилині поєдинку Козак ледве не вивів Інгулець вперед. Чудова позиційна атака гостей закінчилася закиданням у карний майданчик на Олександра, той з доволі гострого кута пробив по воротах, але Турбаєвський знову врятував команду, а після цього ніхто з партнерів не зумів добити

Поєдинок добігав свого кінця, однак жодна з команд не могла скористатися своїм моментом. Вже у доданий арбітром час, Олександр Яцик, орендований у київського "Динамо", вивів "луганчан" вперед. Антюх прорвався лівим флангом, переграв двох суперників і виконав навіс у карний майданчик, де суперники загубили Яцика і Олександр точним ударом головою у дальній кут відправив м'яч у сітку, встановивши остаточний рахунок на табло - 2:1. 

Склади

"Зоря": Турбаєвський - Тронтель, Джордан, Ескінья (Нваезе, 61), Вантух (Жуніор Рейс, 83) - Башич, Дришлюк (Мічін, 61), Яцик, Антюх, Герреро (Беніто, 46) -  Кирюханцев (Горбач, 75)

Запасні господарів: Сапутін, Мацапура, Батагов, Гусєв, Бугай, Хахльов, Слесар.

"Інгулець": Паламарчук - Мельничук, Малиш, Шершень, Дубілей (Сидоренко, 87) -  Петько, П'ятов, Волохатий, Богунов (Могильний, 79), Білоцерковець (Пушкарьов, 87) - Козак (Резепов, 91)

Запасні гостей: Сметанка, Вілівальд, Мисик, Лісняк, Лосенко, Чабан.

Повернення “Карпат” та “Інгульця”, дебют “Лівого берега”: прев’ю першого туру УПЛ03.08.24, 09:30

Павло Башинський

Спорт

    Популярні

    Новини по темі