zmitsniuiemo-nashe-ppo-ministr-oborony-vidreahuvav-na-obitsianku-patriot-ta-samp-t-na-samiti-nato

"Зміцнюємо наше ППО" - міністр оборони про обіцянку Patriot та SAMP-T на саміті НАТО

 • 21765 переглядiв

Міністр оборони України Рустем Умєров висловив вдячність союзникам по НАТО за надання систем ППО Patriot, SAMP-T та інших систем для захисту українських міст, цивільного населення та інфраструктури, назвавши це значним посиленням оборони України.

Міністр оборони України Рустем Умєров відреагував на обіцянку систем ППО Patriot та SAMP-T від союзників на саміті НАТО, вказавши, що це допоможе захисту міст, людей та інфраструктури, а також анонсував оголошення про інші ініціативи. Його заяву оприлюднило у середу Міноборони, пише УНН.

Зміцнюємо наше ППО - початок роботи на Вашингтонському саміті НАТО. Країни Альянсу, зокрема США, Нідерланди, Німеччина, Італія та Румунія, оголосили про надання нам систем протиповітряної оборони. Рішення включає додаткові батареї Patriot, систему SAMP-T та компоненти для їхньої роботи. Ці системи допоможуть захистити наші міста, мирних жителів та критичну інфраструктуру. Вдячні нашим союзникам з США, Німеччини, Румунії, Нідерландів та Італії

- зазначив Умєров.

Деталі

Міністр зазначив, що, згідно із заявою, також у найближчі місяці США та їхні союзники передадуть десятки тактичних систем ППО, таких як NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS та Gepard. "Це значно підсилить нашу оборону", - зауважив він.

Умєров також висловив окрему подяку Канаді, Норвегії, Іспанії, Великій Британії та іншим державам за надання цих систем і перехоплювачів.

"Ми вдячні всім, які долучились до ініціативи негайної дії з ППО, яка зібрала понад $1 мільярд на підтримку ППО України", - додав він.

"Робота над іншими ініціативами триває. Нові анонси скоро! Це наш пріоритет", - підсумував міністр.

США та союзники нададуть Україні 5 стратегічних систем протиповітряної оборони10.07.24, 01:27

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі