ukenru
zmi-radikal-ribalka-yakiy-vede-biznes-v-ordlo-poobitsyav-zyizditi-v-ato

ЗМІ: "Радикал" Рибалка, який веде бізнес в ОРДЛО, пообіцяв з'їздити в АТО

 • 7616 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Народний депутат Сергій Рибалка пообіцяв, що найближчим часом він і його колеги по фракції "Радикальної партії" поїдуть в АТО. Про це він повідомив на особистій сторінці в Facebook, пише "Апостроф", передає УНН.

"Найближчим часом ми домовилися з нашою командою і з депутатами від обласного відділення Радикальної партії, що ми поїдемо туди (АТО, - ред.). Безумовно, треба туди їздити постійно. Спілкуючись з бійцями, які знаходяться на передовій, ми можемо дізнатися про проблеми, які сьогодні є, і найголовніше - це рішення цих проблем", - написав політик.

При цьому, як зазначає видання, С.Рибалка поки не уточнив точну дату свого візиту не передову.

Журналісти припускають, що це може бути пов'язано з його сімейним бізнесом, оскільки сімейні компанії політика, за даними СБУ, організовують збут своїх снеків на територіях ОРДЛО.

У рішеннях суду, зокрема, наголошується, що бізнес родини Рибалки платить податки так званим ЛНР і ДНР, чим, по суті, "фінансує тероризм". За цими звинуваченнями два топ-менеджера компаній нардепа сьогодні заарештовані та утримуються під вартою в Сумах.

Схема роботи снекових компаній Рибалки викладена в одному з постанов сумського суду.

"ТОВ "Снек Експорт", зареєстрована на батька Рибалки - Віктора Рибалку, входить до складу їхнього сімейного снекової корпорації "S.Group". Згідно з матеріалами кримінальної справи, компанія відвантажує свою продукцію (снеки, сухарики, чіпси, арахіс, фісташки, насіння торгових марок "SEMKI", "Мачо", "SNEKKIN", "KartoFan", "Козацька слава", "Козацька розвага", "Red Pistachio" і ін.) на адресу білоруської компанії ТОВ "Світ Пива" (220040, м.Мінськ, вул. Богдановича, 128 а, офіс 5).

Надалі, ТОВ "Світ Пива", на підставі зовні - економічних договорів, поставляє зазначену продукцію на адресу невстановлених юридичних осіб в РФ. Ті, в свою чергу, в порушення норм українського та міжнародного законодавства, здійснюють поставку снеків Рибалки на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей", - пише "Апостроф".

"Відбувається це через державний кордон України з боку РФ", - йдеться в постанові Зарічного райсуду м.Сум.

Більш того, як сказано в документі суду, за поставку снекової продукцію на користь самопроголошених Л/ДНР компанії сплачують "митні платежі".

"Після фактичної поставки продукції на тимчасово окуповану територію і сплати так званих "митних платежів" в бюджет "ДНР" і "ЛНР" відбувається її поширення для реалізації в магазинах і торгових мережах, які зареєстровані за нормами так званого законодавства "ДНР" і "ЛНР", які фактично належать конкретним представникам цих так званих терористичних організацій, а сплачені так звані "податки" від реалізації продукції йдуть на забезпечення діяльності зазначених так званих терористів чеських організацій та окремих їх керівників та учасників", - йдеться в постанові суду.

Тим часом, сьогодні одному з підозрюваних топ-менеджерів бізнесу С.Рибалки в справі про фінансування тероризму суд повинен продовжити запобіжний захід. Мова про Д.Пробачая, який утримується під вартою.

Додамо, що за словами прокурора, люди С.Рибалка підписували меморандуми з фірмами, зареєстрованими в "Л/ДНР".

Українські Національні Новини

Політика