ukenru
zmi-premyer-ministr-shvetsiyi-ochikuye-scho-krayina-vstupit-do-nato-vzhe-u-chervni-2022-roku

ЗМІ: прем’єр-міністр Швеції хоче, щоб країна вступила до НАТО вже у червні 2022 року

 • 186145 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Прем’єр-міністр Швеції Магдалена Андерсон хоче, щоб Швеція приєдналася до НАТО вже у червні цього року. Заявку планують подати на зустрічі Альянсу у Мадриді 20-29 червня, повідомляють джерела. Про це інформує УНН з посиланням на HBL.

Цитата

“У членства в НАТО, звісно, є як переваги, так і недоліки, як і інші альтернативи. Як член, ви маєте гарантію статті 5, чого ви не маєте з іншими домовленостями. Водночас у них інша відповідальність перед іншими країнами”, - сказала Андерсон під час пресконференції перед обідом з прем’єр-міністром Фінляндії.

Деталі

Андерссон заявила, що тепер потрібно зосередитися на ґрунтовній та ретельній роботі. Наразі шведський парламент готує звіт про політику безпеки, який має надати до 31 травня. За словами прем’єр-міністра, його можуть надати раніше.

Вона додала, що немає причин для відкладення процесу, частково через те, що восени 2022-го у країні пройдуть парламентські вибори.

“Нам справді потрібно подумати, що найкраще для Швеції для нашої безпеки та миру”, – заявила Андерсон.

Крім того, під час пресконференції вона зазначила про поглиблення співпраці з Фінляндією у оборонній сфері.

Нагадаємо

Після російської агресії проти України Фінляндія та Швеція планують вступити до НАТО вже влітку, повідомляють американські джерела.

Українські Національні Новини

Політика