ukenru
zmi-pid-novi-sanktsiyi-ssha-proti-rf-mozhut-potrapiti-do-50-osib

ЗМІ: під нові санкції США проти РФ можуть потрапити до 50 осіб

 • 10025 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Адміністрація президента США готується представити американському конгресу так звану кремлівську доповідь - список високопоставлених російських чиновників і бізнесменів, наближених до вищого керівництва, до якого можуть увійти близько 50 високопоставлених чиновників і підприємців. Про це з посиланням на джерела в держорганах США повідомляє "Коммерсант", передає УНН.

Складання такого списку вимагає торішній закон "Про протидію супротивникам США за допомогою санкцій".

"Деталі доповіді поки не розголошуються, але, за словами джерел у Вашингтоні, його фігурантами можуть стати більш як 50 осіб, а з членами сімей - до 300", - пише видання.

При цьому наголошується, що в Демократичній партії побоюються, що Білий дім не стане застосовувати до росіян чутливих рестриктивних заходів.

У зв'язку з цим конгресмени, які бажають підштовхнути президента Дональда Трампа до більш жорстких дій, опублікували 200-сторінкову доповідь про "асиметричны атаки" Кремля на демократію і їх наслідки для США. Його головна ідея - створення нового глобального фронту проти Москви з підключенням європейських союзників, відзначає видання.

Як повідомляється, колишній координатор санкційної політики держдепу Деніел Фрід зазначив, що потрапляння в чорний список не означає, що проти цих конкретних людей будуть автоматично введені рестриктивні заходи.

"Тим не менше сам факт потрапляння в цей список збільшує ризик того, що в майбутньому проти його фігурантів будуть введені санкції", - додав він.

Раніше міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що Вашингтон працює над антиросійськими санкціями в рамках закону "Про протидію супротивникам США за допомогою санкцій".

"Вони (санкції - ред.) будуть оголошені в найближчому майбутньому", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що нові санкції проти РФ будуть розглянуті на вищому рівні у Вашингтоні в лютому 2018 року. Як очікується, під санкції потраплять великі підприємці, які працюють з Кремлем, близьке коло президента РФ Володимира Путіна, його друзі та їхні діти.

Українські Національні Новини

Новини Світу