ukenru
zmi-kanada-provela-tayemni-peregovori-z-kndr

ЗМІ: Канада провела таємні переговори з КНДР

 • 8753 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. В Оттаві в кінці вересня відбулися конфіденційні переговори Канади з КНДР з питання про денуклеаризацію. Про це з посиланням на джерела повідомляє CBC News, передає УНН.

"Восени Канада таємно прийняла високопоставлених чиновників з Північної Кореї - скромна спроба переконати поліцейську державу поважати права людини і відмовитися від своїх підступів у питанні ядерного арсеналу", - пише видання.

Як зазначається, джерела підтвердили, що "в кінці вересня делегація з п'яти осіб з Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) прибула в Оттаву для серії зустрічей з канадськими бюрократами".

Високопоставлений урядовець повідомив, що Канада використовувала два дні обговорень "для того, щоб підштовхнути до денуклеаризації і безпосередньо висловити реальне занепокоєння північнокорейським співрозмовникам з приводу проблем щодо прав людини".

Неясно, хто запропонував і як зустріч була організована, але джерело повідомило, що канадські чиновники вітали прямі переговори.

Представник міністерства міжнародних справ Канади підтвердив, що зустріч "не вплине на статус дипломатичних відносин Канади з Північною Кореєю".

Нагадаємо, держсекретар США обговорив зі головою МЗС Канади денуклеаризацію КНДР і торгові питання.

Українські Національні Новини

Новини Світу