zmi-drony-dlia-viiskovykh-miskrada-vinnytsi-zakupovuie-tilky-razom-z-piarom-hroismana

ЗМІ: дрони для військових міськрада Вінниці закуповує тільки разом з піаром Гройсмана

 • 27397 переглядiв

Правильна ініціатива з самого початку отримала забарвлення піар-кампанії конкретної політичної сили - "Української стратегії Гройсмана"та її лідера Володимира Гройсмана.

Вінницька міська рада нещодавно ухвалила рішення виділити 30 млн грн на закупівлю дронів для ЗСУ. Однак, правильна ініціатива з самого початку отримала забарвлення піар-кампанії конкретної політичної сили - "Української стратегії Гройсмана" та її лідера Володимира Гройсмана. Журналісти місцевого видання Політична Арена Вінниччини звернули увагу на факти, що це підтверджують, пише УНН.

24 листопада у Вінниці пройшла сесія міської ради, на якій мер Вінниці повідомив, що з міського бюджету виділяється трохи більше 30 мільйонів гривень для: закупівлі БпЛА, для спецпризначенців, 1,7 млн грн медчастині МВС і 1,1 млн грн для облаштування двох військових ча стин. На ці потреби виділяються кошти з бюджету. Підтвердження цього міститься на офіційному сайті Вінницької міської ради.

"У планах закупівля 35 безпілотних авіаційних комплексів українського виробництва, до яких входить 110 безпілотників. На фронті це – розхідний матеріал. Але водночас це "очі" ЗСУ, які розвідують території та допоможуть вберегти життя бійців. Кошти перерахуємо з Фонду підтримки ЗСУ, який ми створили для того, щоб ще ефективніше допомагати військовим", – цитує офіційний портал міськради мера Сергія Моргунова.

Фонд, про який згадує Моргунов, створено 10 серпня, для підтримки ЗСУ та соціально-економічного розвитку Вінниці. Кошти Фонду утворюватимуться за рахунок надходжень: добровільних та благодійних внесків підприємств, організацій, окремих громадян, а також за інвестиційними угодами, за договорами про сплату внесків при зміні цільового використання земельних ділянок тощо, пише міськрада.

Однак, як зауважує видання Політична Арена Вінниччини, мова йде про кошти міської ради, тобто вінничан. Але ініціатива правильна і військові потребують допомоги. То у чому ж питання? Журналісти ПолітАрени звертають увагу, що ініціатива не обійшлася без піару. Міський голова повідомив про плани ухвалення цього рішення на своїй сторінці у ФБ і відмітив у дописі Володимира Гройсмана та Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб.  

Пізніше Моргунов повідомив власне про ухвалення цього рішення. І знову відмітив Гройсмана і Штаб. 

За деякий час потому голова партії "Українська стратегія Гройсман" Володимир Гройсман опублікував допис в соціальних мережах, з посиланням на мера Вінниці. "Підтримуємо ЗСУ! Сергій Моргунов: Виділяємо ще 30 мільйонів на 110 безпілотників. Далі буде", – написав Гройсман.

Журналісти видання задаються питанням, то звідки ж гроші? Та переконані, що це кошти виділені з міського бюджету. Заради справедливості зауважимо – не виключено, що Гройсман все ж міг долучитися до виділеної суми і своїм внеском. Однак, інформації про це немає. Цей факт може свідчити, що Гройсман, ймовірно, готується отримати електоральні бонуси від вінничан, судячи з усього за їхні ж кошти, долучившись до передачі військовим дронів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Так званий "гуманітарний штаб" Гройсмана піариться на продуктових наборах за бюджетні кошти – ЗМІ

 Нагадаємо

УНН вже писав про те, що експрем’єр та його соратники по партії "Українська стратегія Гройсмана" використовують згаданий штаб виключно для власного піару. Зокрема, у жовтні виник скандал, коли Гройсман гучно попіарився на передачі до лав ЗСУ п’яти позашляховиків-ловців шахедів та більш ніж 200 дронів. І досить швидко з'ясувалося, що позашляховики і дрони купувалися міською радою за бюджетні кошти. При цьому, у Винницькій міській раді не вбачають нічого поганого у тому, що сторонній політик приписує собі заслугу в допомозі ЗСУ за кошти простих вінничан.  

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Pantone назвав головний колір 2024 року

     • 32139 переглядiв