zhorstoka-mobilizatsiya-v-odesi-ttsk-viznali-perevischennya-povnovazhen-pid-chas-zatrimannya-tsivilnogo

“Жорстока мобілізація в Одесі”: ТЦК визнали перевищення повноважень під час затримання цивільного

 • 879166 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Соціальними мережами поширилось відео, на якому військові силоміць затримують цивільного в Одесі.Обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки пояснив, що чоловік транслював розгортання мобільного блокпосту, що заборонено законодавством. Проте ТЦК також визнає перевищення повноважень своїми працівниками. Про це пише УНН з посиланням на Facebook Одеського обласного ТЦК та СП.

Деталі 

Одеський Telegram-канал у п'ятницю 14 липня опублікував відео, на якому група людей у військовій формі затримує чоловіка у цивільному. Автор підписав, що в місті «продовжується жорстка вулична мобілізація».

Але речниця Повітряного командування «Південь» Наталя Гуменюк заявила, що «на відео — не співробітники ТЦК». Також вона підкреслила, що фургон, в який посадили чоловіка, не належить військкомату.

Проте у суботу 15 липня Одеський обласний ТЦК та СП визнав причетність своїх співробітників до інциденту. 

Відповідно до заяви ТЦК, чоловік наживо транслював розгортання мобільного блокпосту, що заборонено нормами правового режиму воєнного стану.

На зауваження від представників Національної гвардії, він почав провокувати військових, а під час перевірки документів та звірки даних за базою ухилянтів вдався до погроз.

«Співробітники одного з районних ТЦК та СП Одеси, не втримавши емоцій, перевищили повноваження і, застосувавши силу, всадили його в транспортний засіб для доставки в центр комплектування», — зазначили у ТЦК.

Військові визнали, що районний ТЦК намагався приховати свою причетність до інциденту.

«Але принципова позиція командування полягає в реальній перевірці й реагуванні на запити суспільства, налагодженні цивілізованої комунікації з усіх питань», — наголосили в ТЦК.

Доповнення

За результатами службової перевірки виявили і тих, хто перевищив службові повноваження, і порушення у використанні необлікованого транспортного засобу. 

У ТЦК наголосили, що винні посадовці притягнуті до дисциплінарної відповідальності й будуть переведені у бойові підрозділи, де «зможуть спрямувати силу і міць на боротьбу із ворогом».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині працівник військкомату влаштував стрілянину під час вручення повістки

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Про пригожина вже можна забути — Подоляк

     • 550704 переглядiв

    16 липня: Всесвітній день змій, День без купальника

     • 1365053 переглядiв

    Херсонщина: ліквідовано три ворожі безпілотники

     • 85786 переглядiв