ukenru
zhitloviy-kompleks-v-odesi-viznali-nezakonnim-obyektom

Житловий комплекс в Одесі визнали незаконним об'єктом

 • 24564 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Житловий комплекс по вул. Сурікова, 17-А в Одесі під назвою "Craft House" побудований без будь-яких дозвільних документів, будівництво об'єкта визнано незаконним. Про це повідомляють в пресслужбі Одеської міськради, передає УНН.

Деталі 

Проте, на низці інтернет-ресурсів міститься інформація про продаж квартир за цією адресою 

Згідно з повідомленням міськради, багатоквартирний будинок побудований на місці приватного домоволодіння, однак в Реєстрі будівельної діяльності відсутні відомості про реєстрацію дозвільних документів на проведення будівельних робіт.

Ще 16 грудня 2020 року Управління ДАБІ Одеської міськради обстежило адресу по вул. Сурікова, 17-А, де виявили об'єкт незавершеного будівництва - триповерхову будівлю з мансардним поверхом. На об'єкті не були встановлені віконні і дверні блоки, була відсутня внутрішня і зовнішня обробка будинку, не були змонтовані внутрішні системи електрики, водопостачання, водовідведення та опалення. Управління ДАБІ склало акт обстеження об'єкта містобудування в частині дотримання законодавства, затвердженої містобудівною документацією при плануванні та забудові на території Одеси.

Управління ДАБІ звернулося в прокуратуру Одеської області та юридичний департамент Одеської міської ради з проханням розглянути питання про подачу позовної заяви на ТОВ "ІСАГІС", щоб скасувати реєстрацію права власності на домоволодіння, об'єкт житлової нерухомості.

Крім того, було направлено лист до ГУ Національної поліції в Одеській області з проханням вжити заходів реагування щодо зупинки самовільних будівельних робіт і відкриття кримінального провадження щодо незаконного будівництва на вул. Сурікова, 17-А.

Доповнення

УНН раніше повідомляв про новий ЖК "Граф у моря", який будується на схилах Одеси, в рекреаційній зоні, де заборонена житлова забудова. Але незважаючи на скандал з незаконною забудовою, глава міста Геннадій Труханов продовжив видавати цьому забудовнику дозвільні документи на інші земельні ділянки міста. На думку одеситів, так відбувається, тому що місцева влада "в долі з забудовниками". 

Українські Національні Новини

Суспільство