ukenru
zhitelya-cherkaschini-yakiy-vstupiv-do-lav-dnr-ogolosili-u-vseukrayinskiy-rozshuk

Жителя Черкащини, який вступив до лав "ДНР", оголосили у всеукраїнський розшук

 • 10445 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який бере участь у діяльності "МВС ДНР". Про це повідомили у прес-службі прокуратури Черкаської області, передає УНН.

"Прокуратурою Черкаської області за наслідками спеціального (заочного) досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Черкащини за фактом участі в діяльності терористичної організації "Донецька народна Республіка", - йдеться в повідомленні.

З'ясувалося, що чоловік до 2014 року працював в УМВС України у Донецьку. З початком антитерористичної операції і по цей час зловмисник бере участь у діяльності незаконного збройного формування "МВС ДНР" на території Донецької області, чим сприяє діяльності терористичної організації "ДНР" на тимчасово окупованій території. У зв’язку з тим, що чоловік переховується від слідства, його оголосили у всеукраїнський розшук. Суд надав дозвіл на його затримання.

"Дії останнього кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої", - зазначили у прокуратурі.

Нагадаємо, у Луганській області правоохоронцям здався бойовик незаконних збройних формувань. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП