ukenru
zhiteli-obukhova-vryatuvali-vid-zabrudnennya-500-tisyach-kub-m-zemli

Жителі Обухова врятували від забруднення 500 тисяч куб. м землі

 • 10842 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Рік тому волонтери спільно з місцевою владою Обухова встановили в місті контейнери для збору небезпечних відходів у населення. Результат перевершив очікування, люди здали більше 4 тисяч ртутьвмісних ламп і більше 400 кг батарейок (акумуляторів), повідомляє УНН з посиланням на сайт Асоціації утилізаторів токсичних речовин.

"Коли у людей з'являється можливість вести себе цивілізовано, 60% з них так і роблять", - прокоментував результати проекту "Безпечний Обухів" глава Асоціації Кирило Косоуров.

Він повідомив, що за період зима-весна жителі міста здали 234 кг побутових батарейок (акумуляторів) і 952 ртутьвмісних ламп. За рік - 4126 ртутьвмісних ламп і 408 кг батарейок (акумуляторів).

Якщо врахувати, що вага батарейки АА 22 грами, а батарейки ААА - 11 грамів, середня величина - 16,5 грамів, то зібрані 408 кг - це приблизно 25 тисяч батарейок.

За даними експертів, одна викинута батарейка - це 20 куб.м забрудненого ґрунту. Іншими словами, жителі Обухова фактично врятували від забруднення важкими металами і токсичними речовинами 500 тисяч кубічних метрів ґрунту.

Що стосується ртутьвмісних ламп, то вони, за словами екологів, вкрай згубні для здоров'я людини.

Ртуть називають "ласкавим вбивцею", оскільки вона не виводиться з організму, негативно впливаючи насамперед на нервову систему людини.

Українські Національні Новини

Суспільство