ukenru
zgvaltuvannya-ta-katuvannya-u-viddilku-politsiyi-dbr-povidomilo-pro-pidozru-dvom-figurantam

Зґвалтування та катування у відділку поліції: ДБР повідомило про підозру двом фігурантам

 • 12632 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Слідчі ДБР Києва повідомили про підозру двом колишнім працівникам Кагарлицького відділення поліції у справі про зґвалтування і тортури. Про це повідомляє пресслужба відомства, інформує УНН.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, повідомили про підозру оперуповноваженому та начальнику одного з секторів Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції ГУ Нацполіції в Київській області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оперуповноважений підозрюється у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб (ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України). Начальник одного з секторів Кагарлицького ВП підозрюється у співучасті у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб та перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кагарлицьких поліцейських чекає справедливе покарання за зґвалтування і тортури - Геращенко.

"Наразі слідчими ДБР підготовлено клопотання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора та прокуратури Київської області", - передає пресслужба.

Вказується, що у разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року правоохоронці у своєму службовому кабінеті з застосуванням насильства кілька разів заґвалтували жінку, яку викликали до відділення поліції як свідка. Крім цього, правоохоронці побили чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції та погрожували потерпілому зґвалтуванням, ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. За цими фактами розпочалось досудове розслідування.

Також у ДБР повідомили, що наполягатимуть на триманні під вартою для підозрюваних.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП