ukenru
zemlyu-za-45-mln-grn-privatizuvali-za-pidroblenimi-rishennyami-kiyivradi

Землю за 45 млн грн приватизували за підробленими рішеннями Київради

 • 11030 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Дві земельні ділянки у селищі Биківня вартістю понад 45 млн грн передали у приватну власність за підробленими рішеннями Київської міської ради. Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, передає УНН.

"Київська місцева прокуратура №3 у судовому порядку вимагає витребувати на користь територіальної громади міста Києва дві земельні ділянки площею 1,573 га та 0,2 га та загальною вартістю понад 45 млн гривень, що розташовані на вул. Радистів у селищі Биківня Деснянського району столиці. Як з’ясувалося, спірні земельні ділянки перейшли у приватну власність на підставі підроблених рішень Київської міської ради", - повідомив Лисенко у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд остаточно повернув "приватний кордон" на Закарпатті державі

Як зазначив речник ГПУ, місцева прокуратура звернулась до суду з позовними заявами про витребування вищевказаних ділянок на користь столичної громади, зважаючи на те, що Київська міська рада позбавлена можливості здійснення належного контрою та раціонального використання земельних ділянок у зв’язку з їх незаконним відчуженням.

Крім того, за фактом незаконного вибуття майна територіальної громади розслідується кримінальне провадження, процесуальне керівництво в якому здійснює місцева прокуратура.

Нагадаємо, Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі ще на рік.

Українські Національні Новини

Економіка