ukenru
zemletrus-v-turechchini-na-dopomogu-pribula-sche-odna-grupa-ukrayinskikh-ryatuvalnikiv

Землетрус в Туреччині: на допомогу прибула ще одна група українських рятувальників

 • 915771 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Учора ввечері для допомоги у подоланні наслідків руйнівного землетрусу у Туреччині прибула друга колона зведеного загону ДСНС з 52 осіб та 10 одиниць техніки. Сформовано 2 пошукові групи. Про це ідеться в повідомленні ДСНС України, передає УНН.

Деталі

Як повідомляється, станом на вечір 10 лютого до пункту призначення прибула друга колона зведеного загону ДСНС у складі 52 осіб, 10 одиниць техніки. По прибуттю другої колони було проведено брифінг з координаційним штабом, на якому визначено подальші завдання та зони проведення АРР і сформовано 2 пошукові групи.

11 рятувальників, щойно прибувши до міста Антакья, одразу приступили до аварійно-пошукових робіт у складі першої пошукової групи, яка заступала ввечері. Вночі працювало 2 групи рятувальників в заданому квадраті.

З початку проведення робіт рятувальниками ДСНС вже обстежено 159 будівель, розібрано 72 завали, надано медичну допомогу одній дитині, деблоковано тіла 4 загиблих осіб (з них 2 дитини). Завершено проведення пошуково-рятувальних операцій в провінціях Шанлиурфа та Кіліс.

Нагадаємо

Туреччину 6 лютого сколихнув потужний землетрус, який відчули в сусідніх країнах. Значно постраждала також Сирія. Землетруси потім повторилися, відчувалися й афтершоки слабшої сили.

Кількість загиблих через землетруси у Туреччині та Сирії перевищила 24 тисячі.

Перша група рятувальників ДСНС України прибула до Туреччини для допомоги у ліквідації наслідків потужного землетрусу 8 лютого. Загалом на ліквідацію наслідків потужного землетрусу від України направлено 87 рятувальників, 18 одиниць техніки та 10 пошуково-рятувальних собак.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП