zelenskyi-zustrivsia-iz-topmenedzheramy-amerykanskykh-oboronnykh-kompanii-zaprosyv-do-roboty-na-ukrainskomu-rynku

Зеленський зустрівся із топменеджерами американських оборонних компаній: запросив до роботи на українському ринку

 • 26164 переглядiв

Президент Зеленський зустрівся з представниками провідних американських оборонних компаній і запросив їх працювати на українському ринку та співпрацювати з вітчизняними підприємствами для спільного виробництва оборонної продукції.

У Посольстві України у Сполучених Штатах Америки Президент Володимир Зеленський провів зустріч  з представниками провідних американських оборонних компаній. Про це УНН повідомляє із посиланням на Офіс Президента. 

Деталі 

На зустрічі були присутні представники компаній BAE Systems, Day & Zimmermann, Boeing, Sierra Nevada Company, Northrop Grumman, RTX, Lockheed Martin, General Dynamics, D&M Holding, AeroVironment, Amentum. 

Зеленський запросив американські оборонні компанії до роботи на українському ринку та співпраці з вітчизняними підприємствами.  

Він зазначив, що Україна суттєво збільшила власне виробництво боєприпасів та озброєння. Водночас є потреба в посиленій міжнародній кооперації.

Під час зустрічі, як повідомляється, сторони обговорили перспективи спільного оборонного виробництва, насамперед боєприпасів, систем ППО, гармат, бронетехніки та безпілотників, забезпечення ремонту й обслуговування військової техніки.

Крім того, у присутності Президента України АТ "Укроборонпром" та американська компанія Northrop Grumman підписали угоду щодо створення нового виробництва боєприпасів середнього калібру відповідно до стандартів НАТО.

Зеленський і президент Чехії обговорили чеську ініціативу щодо постачання артилерійських боєприпасів Україні 11.07.24, 05:58

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Львівщину вночі залетів ворожий дрон: його знищили

     • 23103 переглядiв