zelenskyi-z-arhentyny-proviv-telefonnu-rozmovu-z-makronom-prezydenty-obhovoryly-novyi-frantsuzkyi-oboronnyi-paket

Зеленський з Аргентини провів телефонну розмову з Макроном: президенти обговорили новий французький оборонний пакет

 • 46999 переглядiв

Президент України Зеленський обговорив по телефону з президентом Франції Макроном новий французький оборонний пакет і військові потреби. Зеленський також подякував Макрону за підготовку до прийому українських пілотів, в рамках програми тренування на літаках F-16, та обговорив зусилля України щодо вступу до ЄС.

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з візитом в Аргентині провів телефонну розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном, під час якої були обговорені пріоритетні потреби, а також наступний французький оборонний пакет для України. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram президента України.

Перебуваючи в Аргентині, провів телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Поінформував Еммануеля про розвиток подій на фронті й подякував йому за військову допомогу, яку надає Франція. Обговорили наші пріоритетні потреби й наступний французький оборонний пакет, який значно посилить вогневу міць України

 – ідеться у повідомленні.

Крім того, президент Зеленський подякував Макрону за підготовку до прийому українських пілотів для другого етапу програми тренування на літаках F-16. Також розповів про функціонування "зернового коридору", яким попри всі намагання Росії вже перевезено 7,5 млн тонн вантажів.

Я також наголосив на важливості відкриття на саміті Євроради переговорів про вступ України до ЄС. Україна виконала всі необхідні рекомендації Єврокомісії

- додав Президент.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Аргентини зустрівся з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору. Лідери країн країн обговорили низку питань, серед яких: підтримка, співпраця та можливість проведення саміту Україна-Латинська Америка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог не припиняє ведення наступальних дій по всьому фронту – Сирський

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Хав'єр Мілей вступив на посаду президента Аргентини

     • 45803 переглядiв