zelenskyi-ukraina-mozhe-zakhystyty-bezpeku-chornoho-moria-ta-zabezpechyty-postachannia-prodovolstva

Зеленський: Україна може захистити безпеку Чорного моря та забезпечити постачання продовольства

 • 33751 переглядiв

Президент України Зеленський на форумі Міжнародної морської організації заявив, що Україна може захистити Чорне море і забезпечити глобальну продовольчу безпеку. Незважаючи на російську агресію, Україна успішно витіснила російські війська з Чорного моря, що дозволило створити альтернативні морські шляхи.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський на форумі Міжнародної морської організації розповів про успіхи в Чорному морі та про здатність України гарантувати продовольчу безпеку світу, попри агресію рф, пише УНН.

Саме в Чорному морі нам вдалося довести, що Україна не тільки залишиться донором глобальної безпеки, зокрема продовольчої, а й здатна захищати безпеку.

- зазначив Володимир Зеленський.

Деталі

За словами Володимира Зеленського через рф акваторія Чорного моря свобода мореплавства зазнала найбільшого удару з часів Другої світової війни.

Тому один із найбільших успіхів України після 24 лютого – вигнання російського військового флоту з Чорного моря. Завдяки цьому Україна змогла запустити альтернативні морські маршрути.

Вже майже 6 мільйонів тонн вантажів для країн на трьох континентах перевезено цими шляхами менш ніж за три місяці.

"Свобода мореплавства є й буде непорушною. Хоч би якою значною була сила, що прагне знищити свободу мореплавства, сила співпраці націй завжди потужніша. Завжди",- підсумував Зеленський.

Нагадаємо

153 судна перевезли понад 5,6 мільйона тонн зерна та інших товарів через український чорноморський коридор, сприяючи глобальному постачанню та українському бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми маємо обʼєднати зусилля, щоб повернути Чорному морю його роль" – Зеленський

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Азовське море відступило від берегів Криму на півсотню метрів

     • 33523 переглядiв

    Прем'єр Польщі презентував склад нового уряду

     • 38526 переглядiв