zelenskyi-obhovoryv-z-premierkoiu-danii-potrebu-ukrainy-v-rozshyrenni-trenuvalnykh-misii-dlia-pilotiv

Зеленський обговорив з прем’єркою Данії потребу України в розширенні тренувальних місій для пілотів

 • 18354 переглядiв

Президент України та прем'єр Данії обговорили реалізацію угоди про безпекове співробітництво та розширення тренувальних місій для українських пілотів F-16. Зеленський наголосив на необхідності прискорення навчання та збільшення кількості літаків.

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен обговорили реалізацію угоди про безпекове співробітництво та  потребу в розширенні тренувальних місій для українських пілотів, передає УНН.

Україна цінує лідерську підтримку Данії в безпековій сфері та, зокрема, надання 19 пакетів оборонної допомоги. Під час нашої зустрічі з прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен обговорили реалізацію угоди про безпекове співробітництво, нашу потребу в розширенні тренувальних місій для українських пілотів, відбудову України та європейську інтеграцію

 - написав Зеленський.

Він подякував за рішення уряду інвестувати в оборонну промисловість України.

Доповнення

Зеленський заявляв, що Україні потрібне скорочення навчання на винищувачах  F-16, розширення бази для навчання на F-16 та збільшення кількості літаків найближчим часом, а не за 3-5 років.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі