zelenskyi-i-premier-slovenii-uzghodyly-pryskorennia-oboronnykh-domovlenostei

Зеленський і прем'єр Словенії узгодили прискорення оборонних домовленостей

 • 69210 переглядiв

Президент України зустрівся з прем'єр-міністром Словенії у Великій Британії. Сторони обговорили оборонну співпрацю, підписали безпекову угоду та узгодили прискорення реалізації оборонних домовленостей.

У Великій Британії Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Прем’єр-міністром Республіки Словенія Робертом Голобом. Сторони узгодили прискорення реалізації оборонних домовленостей, передає УНН.

Деталі

Глава держави подякував Словенії за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також оборонну, економічну та гуманітарну допомогу.

"Ми цінуємо підтримку нашої країни на шляху до ЄС і НАТО та вашу сильну позицію. Дуже важливе значення має двостороння безпекова угода, яку ми з вами сьогодні підписали", – сказав Президент.

Зеленський і Голоб узгодили прискорення реалізації оборонних домовленостей, а також обговорили подальшу співпрацю у сфері оборони на рівні держав і покращення координації з приватними підприємствами словенського ОПК.

Окремо приділили увагу переговорам про вступ України до ЄС та вивченню досвіду Словенії на цьому шляху, резюмував Зеленський.

Словенія додатково виділить 5 мільйонів євро на гуманітарну допомогу: в ОП розкрили деталі безпекової угоди18.07.24, 18:13

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі