zelenskiy-zvilniv-z-viyskovoyi-sluzhbi-kolishnogo-ministra-oboroni-kuzmuka

Зеленський звільнив з військової служби колишнього міністра оборони Кузьмука

 • 19693 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким звільнив Олександра Кузьмука з військової служби у відставку за віком. Про це повідомляє УНН із посиланням на президентський указ №751/2019 від 15 жовтня.

"Звільнити генерала армії України Кузьмука Олександра Івановича з військової служби у відставку за віком з правом носіння військової форми одягу", - йдеться в документі.

Довідка. Олександр Кузьмук двічі був міністром оборони України: з 11 липня 1996 по 24 жовтня 2001 і з 24 вересня 2004 по 3 лютого 2005. Набув широкої відомості завдяки двом гучним скандалам, пов’язаними з трагічними наслідками армійських навчань, які сталися за першого перебування Кузьмука на посаді міністра оборони.

Перший випадок стався у квітні 2000 року, коли ракета класу "земля-земля", невдало пущена з полігону в Чернігівській області, потрапила в житловий будинок у Броварах Київської області. У результаті троє людей загинули, а п'ятеро отримали поранення

Другий – у жовтні 2001 року: тоді ракета "земля-повітря", яка була запущена у ході навчань військ ППО в Криму, збила над Чорним морем літак ТУ-154, що виконував рейс "Тель-Авів - Новосибірськ". Усі 78 пасажирів і членів екіпажу, які перебували на борту літака, загинули. На піку другого скандалу Кузьмук подав у відставку.

Нагадаємо, на початку вересня звільнив із військової служби в запас колишнього начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Екснардепу Білоцерковцю повідомили про підозру

     • 12958 переглядiв

    Президент ввів до складу РНБО Данілова та Євдокимова

     • 8406 переглядiв