ukenru
zelenskiy-zlivaye-zemelnu-reformu-fermeri-viydut-na-aktsiyu-pid-ofis-prezidenta

“Зеленський зливає земельну реформу”: фермери вийдуть на акцію під Офіс Президента

 • 13971 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Сьогодні о 18:00 Офіс Президента пікетуватимуть фермери. Їх основна вимога, аби Президент Володимир Зеленський виконав свою передвиборчу обіцянку і дозволив їм вільно розпоряджатися власною землею. Про це повідомив організатор акції Ігор Щедрін, передає УНН.

“Ми хочемо, щоб українці мали право розпоряджатися своєю землею: купувати її, продавати, передавати у спадок і отримувати за користування нею справедливу плату, а не так як зараз.

Зараз є великий клас людей, які наживаються на тому, що немає жодного права розпоряджатися землею, немає ринку землі і тому немає справедливої ціни ні на оренду, ні на купівлю-продаж. Це б'є постійно по добробуту селян, і це б'є по всій економіці країни”, - скаржаться фермери.

Щедрін зауважує, що відкриття ринку землі - це і є той інструмент зміцнення економіки країни, і кожен українець відчує на собі реальні позитивні зміни. Але замість просування реформи, Зеленський почав “буксувати”, кажуть фермери.

“Ми виходимо на мітинг під Офіс Президента, бо вважаємо, що Зеленський зливає земельну реформу. Ми вважаємо, що на нього чинять тиск земельні барони, які за рахунок активістів розповсюджують думку, що начебто народ проти ринку землі.

Ми вимагаємо від Президента, аби він виконав обіцянку в інтересах народу України, в інтересах села, міста, і країни в цілому”, - пояснюють свої дії фермери.

Свій мітинг вони вирішили стилізувати в тематиці Північної Кореї, оскільки це одна із дуже небагатьох країн світу, де заборонено купувати і продавати землю.

“Ми робимо пародійну акцію, в якій приїздить вигаданий лідер північнокорейської економіки і розповідає українцям, щоб вони в жодному випадку не продавали землю, якщо вони хочуть домогтися такого процвітання як і Північна Корея”, - розповіли фермери.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський пообіцяв у цьому році провести земельну реформу, яка, з його слів, дозволить створити ринок землі на 40 млн га вже наступного року. 

Українські Національні Новини

Політика