ukenru
zelenskiy-zaprosiv-prezidenta-litvi-na-30-richchya-nezalezhnosti-ukrayini

Зеленський запросив президента Литви на 30-річчя незалежності України

 • 12344 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський очікує на особисту участь Президента Литви в урочистих заходах з нагоди 30-річчя незалежності України та в саміті “Кримської платформи”, які відбудуться у Києві в серпні 2021 року. Про це він повідомив під час зустрічі з міністром закордонних справ Литовської Республіки Габріелюсом Ландсбергісом, передає УНН із посиланням на Офіс Президента.

Цитата

"Глава держави наголосив, що очікує на особисту участь Президента Литви в урочистих заходах з нагоди 30-річчя незалежності України та в саміті “Кримської платформи”, які відбудуться у Києві в серпні 2021 року", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Співрозмовники обговорили ситуацію в Україні та Литві у зв’язку з пандемією коронавірусу та заходи, яких вживає керівництво обох держав з метою подолання пандемії та забезпечення захисту громадян. Володимир Зеленський попросив допомоги у пришвидшенні постачання більшої кількості вакцини та запропонував допомогу України у її масовому виробництві у разі потреби. Він нагадав, як на початку пандемії Україна підтримувала деякі країни Європейського Союзу, надаючи засоби індивідуального захисту та допомогу медичних фахівців.

Додамо

Глава держави висловив подяку Литві за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також за важливу підтримку в реалізації стратегії європейської та євроатлантичної інтеграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський запросив президента Греції на 30-річчя незалежності України

“Україна має бути членом Євросоюзу. Дякую також за підтримку вступу України до НАТО. Ми розраховуємо, що після отримання статусу партнера з розширеними можливостями Україна має отримати ПДЧ. А в подальшій перспективі ми бачимо себе членами НАТО”, — сказав Володимир Зеленський.

Президент також вважає важливою підтримку позиції Української держави з метою протидії проекту “Північний потік — 2” та збереження енергетичної безпеки у Європі.

“Хочу подякувати за санкційну політику через тимчасову окупацію Криму, через війну на Донбасі та заради енергетичної безпеки Європи”, — сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс прибув з першим дводенний візитом до України. За даними МЗС України, Ландсбергіс перебуватиме в Україні 23-24 лютого.

Раніше повідомлялося, що Президент України Володимир Зеленський провів нараду з представниками уряду щодо напрацювання єдиної концепції святкування 30-річчя незалежності України. Так у переддень ювілею відбудеться саміт “Кримська платформа”, а 24 серпня буде парад із залученням військової техніки і святковий концерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський запросив Меркель на День Незалежності України

Очікується приїзд лідерів багатьох держав — партнерів та друзів України.

Володимир Зеленський також нагадав, що 2021-й — це рік визначних дат в історії України.

Українські Національні Новини

Політика