ukenru
zelenskiy-zaklikav-poklasti-kray-chutkam-pro-zvilnennya-ministra-oboroni-cbc-news

Зеленський закликав покласти край чуткам про звільнення міністра оборони - CBC News

 • 1104486 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський закликав покласти край "чуткам" про те, що збирається звільнити міністра оборони під час війни, повідомляє CBC News, пише УНН.

Деталі

"У зверненні до парламенту у вівторок Зеленський закликав покласти край "чуткам або будь-якій іншій псевдоінформації" про те, чи буде відправлено у відставку міністра оборони Олексія Резнікова", - пише видання.

Як зауважується, Президент заявив, що припущення щодо Резнікова лише підривають національну єдність у критичний момент війни.

Зеленський зазначив, що лише президент може звільнити міністра.

"Ми здійснюємо кадрові та інституційні кроки на різних рівнях у сфері оборони та безпеки, які здатні посилити позиції України", - написав Зеленський у Telegram з посиланням на своє звернення до депутатів.

Однак його мовчання до цього моменту лише підігрівало чутки, відзначає видання.

Очільник парламентської фракції "Слуги народу" у Верховній Раді Давид Арахамія анонсував про кадрові зміни у Міністерстві оборони. Це сталося на тлі появи резонансної інформації щодо цін при закупівлі продуктів для військових. Пізніше Арахамія спростував свою ж заяву. 

Інші депутати українського парламенту публічно виступили на захист послужного списку Резнікова.

І сам Зеленський вирішив висловитися.

"Лише допомагаючи нашій країні, не дозволяючи ворогові грати емоціями нашого народу та роблячи все можливе, щоб у наших воїнів було більше зброї, ми можемо забезпечити успіх України", - сказав він українському парламенту - І ми забезпечимо!"

Голова Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко сказав, що стосовно самого міністра немає звинувачень у корупції. За його словами, те, що відбувалося минулого тижня чи навіть більше, було виявом політичної відповідальності.

"Зеленський сповнений рішучості показати, що Київ може бути надійним розпорядником мільярдів доларів союзницької допомоги, а також безпечним місцем для західних інвестицій, у той час, коли його уряд намагається утримати економіку на плаву", - зазначається у статті.

Мусієнко сказав, що влада опинилася між молотом і ковадлом у політичному плані. Однак, зі слів Мусієнка, у парламенті немає чіткого консенсусу щодо того, що має бути з Резніковим.

При цьому Мусієнко зауважив, що час вибрано невдалий, оскільки наступного тижня планується чергова зустріч країн-партнерів, які постачають Україні військову техніку. Очікується, що Україна на цій зустрічі виступатиме за постачання західних військових літаків.

"У нього хороші відносини з нашими союзниками, - сказав Мусієнко про Резнікова. - Це важливо".

Скандал також стався у незручний час - росія сигналізувала, що готова піти в наступ напередодні річниці вторгнення, відзначає видання.

Мусієнко зазначив, що розслідування щодо продовольчих угод у Міноборони триває, а виявлення можливих порушень саме по собі є ознакою того, що українські "антикорупційні структури" працюють.

Українські Національні Новини

Політика