zelenskiy-zaklikav-perezapustiti-organizatsiyu-chornomorskogo-ekonomichnogo-spivrobitnitstva

Зеленський закликав перезапустити організацію Чорноморського економічного співробітництва

 • 25797 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Президент Володимир Зеленський заявив, що організація Чорноморського економічного співробітництва заслуговує на перезапуск та активізацію. Про це він сказав під час виступу на саміті ПАЧЕС – Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва, передає УНН з посиланням на ОП.

Цитата

«Я впевнений, що відновлення чесного миру й демонтаж російської агресивної присутності, зокрема, в Чорному морі допоможе Грузії відновити територіальну цілісність і створить більше гарантій національній безпеці усіх держав Кавказу», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що від ситуації в Чорноморському регіоні та розвитку співпраці прямо залежить і можливість зростання для регіону Балкан і Балтійського моря.

«Долаючи російську агресію, ми убезпечуємо всі народи Балто-Чорноморсько-Азовського простору й сусідніх регіонів. Тож зараз як ніколи раніше очевидно, що наша співпраця в нашому регіоні Чорного моря має лише збільшуватися. І я вдячний усім, хто додає спільних результатів. Організація Чорноморського економічного співробітництва заслуговує на перезапуск і значну активізацію. Це потрібний формат роботи. І потрібний усім нам із вами», - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літаки Британії охороняють українські кораблі від нападу РФ в акваторії Чорного моря після зриву зернової угоди — The telegraph

Президент наголосив, що важливо створювати нові лінії співпраці.

«Важливо не мовчати щодо російської агресії та обмежувати можливості агресора тиснути на будь-який із народів нашого регіону. Важливо використовувати й цей наш майданчик для того, щоб наблизити відновлення реального чесного миру та реінтеграції всієї акваторії Чорного моря у глобальний безпековий та економічний простір. Ми здатні це забезпечити. Але разом. Та обмежуючи агресора», - сказав Зеленський.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Тариф на передачу електроенергії можуть збільшити на 22,2%

     • 28548 переглядiв

    Помер продюсер серіалу "Ейфорія" Кевін Турен: що відомо

     • 28734 переглядiв