zelenskiy-proviv-zustrich-z-gensekom-oon-u-kiyevi-obgovorili-zernovu-initsiativu

Зеленський провів зустріч з генсеком ООН у Києві: обговорили зернову ініціативу

 • 732884 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем та делегацією ООН у Києві. Під час розмови сторони обговорили подальше продовження "зернової ініціативи", інформує УНН, посилаючись на Telegram лідера держави.

Цитата

"Радий вітати сьогодні в Києві – уже втретє від початку повномасштабної російської агресії – Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріша та делегацію ООН. Дуже важливо, що саме в Києві ми говоримо про те, як повернути мир і міжнародну безпеку, повну силу Статуту ООН – тим нормам, які однаково важливі для всіх народів на землі", - заявив Зеленський.

Деталі

Під час розмови з генсеком президент подякував за допомогу Організації Об'єднаних Націй, а також за підтримку України, у тому числі підтримку останніх резолюцій щодо мирних ініціатив.

"Ми сьогодні зацікавлені у тому, щоб не було голоду у світі, і проводимо спільну політику щодо того, щоб продовжити коридор із зернової ініціативи. Ми сьогодні порушували питання щодо майбутньої пролонгації цієї ініціативи, деталі, як ми ще можемо допомагати світові, розширити... Також обговорили і привітали останні кроки щодо обміну військовополоненими", - сказав лідер держави.

Крім цього, він повідомив, що на загальному колі не вистачило часу, щоб обговорити питання депортації росією українських дітей, проте зауважив, що сторони "обов'язково" обговорять дану проблему, і Київ надасть ООН деталі щодо цього.

Нагадаємо

Генеральний Секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до України вчора, 7 березня.

У пресслужбі ООН повідомили, що він має зустрітися із Президентом України Володимиром Зеленським, щоб обговорити, зокрема, продовження угоди про "зерновий коридор" для експорт українських зернових.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сирський вручив державні нагороди оборонцям Бахмута

     • 947182 переглядiв