ukenru
zelenskiy-pro-zvilnennya-nefodova-vin-normalna-lyudina-ale-na-mitnitsi-ye-kontrabanda

Зеленський про звільнення Нефьодова: він нормальна людина, але на митниці є контрабанда

 • 16297 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський вважає, що колишній голова Державної митної служби Максим Нефьодов професійна та гарна людина, проте цього замало, оскільки він не зміг зупинити контрабанду і корупцію. Про це під час пресконференції заявив Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент УНН.

"Це була позиція міністра фінансів... До речі, з приводу керівника податкової (Сергія Верланова – ред.) і Макса Нефьодова, керівника митниці. Нормальна людина Макс... нормальна. Але на митниці беруть хабарі. Нормальна людина, але є контрабанда. Що ми повинні з вами зробити? Він гарний, симпатичний, професійний – замало. Хоча я пропонував: давай змінимо законодавство на час боротьби з контрабандою, змінимо законодавство так, щоб наші військові, Служба безпеки України, кого хочеш, давай окремі військові загони зробимо, які зайдуть на митницю і зупинять повністю контрабанду: "ні, ми все зробимо самі", - зазначив він.

За його слова, через це бюджет втратив десятки мільярдів гривень.

"Результат який - мінус десятки мільярдів гривень на рік. Де нам брати ці кошти? Нема наповнення бюджету. Так що нам робити з Максом? Хоча я хочу, щоб Макс повернувся, він може працювати й в Офісі Президента, й окремо ввести проекти, які зможе довести до позитивного результату", - додав Зеленський.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України звільнив з посади голову Державної митної служби Максима Нефьодова.

Українські Національні Новини

Політика