ukenru
zelenskiy-pidpisav-zakon-scho-dozvolyaye-ukravtodoru-zdiysnyuvati-zapozichennya-pid-derzhgarantiyi

Зеленський підписав закон, що дозволяє Укравтодору здійснювати запозичення під держгарантії

 • 11299 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав закони "Про внесення змін до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України" № 467-ІХ та "Про внесення змін до статті 6 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" №468-І, повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

Закони передбачають можливість для Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) отримувати державні гарантії за запозиченнями з 2020 року для фінансування розвитку мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення.

Залучення Укравтодором на розбудову автомобільних шляхів фінансових ресурсів дасть змогу прискорити ремонт і реконструкцію доріг, модернізацію дорожньої інфраструктури, а також будівництво нових шляхів.

Активний розвиток транспортних мереж і поліпшення їхньої якості стимулюватиме економічне зростання та сприятиме підвищенню безпеки дорожнього руху, скороченню для людей і вантажів часу перебування в дорозі до пунктів призначення.

Нагадаємо, 16 січня 2020 року Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України, щодо передбачення можливості Укравтодору здійснювати запозичення під державні гарантії.

Українські Національні Новини

Політика