ukenru
zelenskiy-pidpisav-zakon-pro-proslushku-dlya-dbr-i-nabu

Зеленський підписав закон про прослушку для ДБР і НАБУ

 • 13496 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав закон № 187-IX, що дозволяє Державному бюро розслідувань і Національному антикорупційному бюро України самостійно здійснювати “прослушку”, передає УНН із посиланням на повідомлення на сайті ВР.

"Повернуто з підписом від Президента", - йдеться у повідомлення.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила закон №1009 щодо змін до кримінального процесуального законодавства, підтримавши скасування "правки Лозового" і надання права на самостійне прослуховування Державному бюро розслідувань і Національному антикорупційному бюро. Відповідне рішення підтримали 330 народних депутатів.

Проект закону №1009 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства спрямований на удосконалення правового регулювання кримінального процесу як для ефективного здійснення досудового розслідування, так і для надання стороні захисту додаткових гарантій від можливих зловживань з боку суддів, слідчих та прокурорів.

До проекту закону №1009 під час підготовки до розгляду в другому читанні було подано 153 правки.

Під час розгляду законопроекту в повторному другому читанні нардепи підтримали правки щодо строків фактичного провадження, щодо оскарження повідомлення про підозру, які раніше були відхилені профільним комітетом.

Українські Національні Новини

Політика