zelenskiy-ozvuchiv-poslam-ukrayini-pyat-oriyentiriv-na-nastupniy-politichniy-sezon

Зеленський озвучив послам України п’ять орієнтирів на наступний політичний сезон

 • 421811 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Президент Володимир Зеленський на екстренній нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України оголосив п’ять орієнтирів на наступний політичний сезон. Серед них - Формула миру, запровадження санкцій проти рф, зброя та економіка, передає УНН.

Цитата

"Зараз бути послами України – це бути послами тих рішень, яких ми очікуємо, які готуємо, наповнюємо змістом. Наведу зараз п’ять орієнтирів. Формула миру – перший. Зброя та санкції – другий. Інтеграція України із Євросоюзом і НАТО, безпекові гарантії та політика сусідства – третій орієнтир. Четвертий – економіка та відновлення, трансформація. П’ятий – наші люди як в Україні, так і за кордоном, у країнах вашої роботи", - заявив очільник держави.

Деталі

Зеленський зауважив, що наступні пів року в зовнішній політиці України буде дуже насиченим і в багатьох напрямах вирішальним та історичним. Одним з найбільший нагальних питань він назвав реалізацію Формули миру та укладання двосторонніх угод щодо гарантій безпеки для держави.

Очільник поінформував, що незабаром відбудеться новий саміт Кримської платформи на рівні лідерів держав, який "має стати ще більш потужним", ніж у 2022 році. Крім цього, восени очікується Саміт перших леді та джентльменів, Продовольчий саміт у розвиток гуманітарних зусиль України за програмою Grain from Ukraine, 78-ма сесія Генеральної Асамблеї ООН, у листопаді – 90-ті роковини Голодомору 1932–1933 років і вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду, а також мають розпочатися переговори щодо членства України в Євросоюзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий політичний сезон у країнах-партнерах має стати проукраїнським - Зеленський

Він додав, що протягом наступних пів року також триватиме робота над організацією платформ, конференцій і самітів України з країнами Латинської Америки й Африки. Крім цього, триватиме постійна робота над підготовкою до зустрічей міністрів оборони у форматі "Рамштайн", а також візитів в Україну лідерів держав і візитів президента до країн-партнерів.

"Візити в Україну та мої візити в країни-партнери, якщо вони справді підготовлені, – кожен візит має давати більше зброї для наших воїнів та більше сили для нашої держави... Щотижня звітуйте, будь ласка, перед собою та перед Україною, що саме вам вдалося зробити, щоб наша держава, щоб наші люди стали сильнішими", - сказав президент.

Він підкреслив, що завданням послів України є те, щоб світ завжди був разом з Україною: "Активність – це ключове для дипломатії. Є посли, які саме так щоденно працюють. Є й ті, хто скоріше статист, а реальну роботу здійснюють інші та на іншому рівні. За цей час, від серпня до грудня, ніхто не має права бути статистом, і кожен має стати переможцем у своїй сфері, бо все це заради України".

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський 21 червня прийняв вірчі грамоти у послів п’яти держав.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі