ukenru
zelenskiy-mi-zrobimo-vse-schob-ukrayintsi-yaki-sche-perebuvayut-u-rosiyskomu-poloni-zustrilisya-z-ridnimi

Зеленський: ми зробимо все, щоб українці, які ще перебувають у російському полоні, зустрілися з рідними

 • 130926 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні нагадав, що у Туреччині п'ятеро захисників "Азовсталі" зустрілися з членами своїх родин. Зеленський зазначив, що Україна цінує людей, допомагає всім, хто потребує допомоги, і зробить все, щоб українці, які ще перебувають у російському полоні, зустрілися з рідними, передає УНН.

Цитата

"Нарешті нам вдалося організувати зустріч наших хлопців, командирів з "Азовсталі", з рідними. Зустріч саме в Туреччині, де наші воїни перебувають згідно з домовленістю про їхнє звільнення. Вони в повній безпеці – з гарантіями президента Туреччини Ердогана. Їм забезпечені належні умови. І тепер вони можуть бачитися зі своїми рідними. Вони не бачилися протягом довгих місяців", - сказав Зеленський.

Він також подякував всім, хто забезпечив українським захисникам можливість знову бути зі своїми родинами.

"І ми зробимо все, щоб для родин усіх українців, які ще перебувають у російському полоні, одного дня стала можливою така зустріч – зустріч з рідними. Україна цінує людей. Рятує людей. І допомагає всім тим, хто потребує допомоги. Це фундаментальні правила для нашої держави. І так буде завжди", - наголосив президент.

Зеленський додав, що велика група наших посадовців продовжує роботу з надання необхідної допомоги усім, хто був звільнений з російського полону.

"Питань, як ви розумієте, дуже багато. Це не тільки лікування та реабілітація, а й великий обсяг соціальних питань, часто – юридичних. Держава обовʼязково допоможе усі їх розв’язати", - зазначив він.

Доповнення 

У Туреччині п'ятеро захисників "Азовсталі" зустрілися з членами своїх родин.

Нагадаємо

22 вересня відбувся великий обмін полоненими. Він пройшов у декілька етапів і у дуже різних локаціях. З російського полону повернули 215 людей.

Володимир Зеленський повідомив, що п’ятеро командирів захисників Маріуполя, яких звільнили із російського полону, залишатимуться в Туреччині до кінця війни.

Українські Національні Новини

Суспільство