ukenru
zelenskiy-garantiyi-bezpeki-dlya-ukrayini-mayut-buti-predstavleni-za-formuloyu-lyudi-godinnik

Зеленський: гарантії безпеки для України мають бути представлені за формулою “люди-годинник”

 • 180631 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що державі потрібні гарантії безпеки від партнерів за формулою “люди-годинник”. Про це Зеленський заявив в інтерв’ю польским ЗМІ, передає УНН.

Цитата

"Як би це цинічно не звучало. Можливість зберегти кількість людей залежить від кількості термінів, зброї. З точки зору крові і втрат це люди - годинники", - зазначив Президент.

Деталі

За словами Зеленського, Україна не дублює те, що їй потрібно. У гарантіях безпеки слід об'єднати дві найважливіші речі - це люди і терміни.

"Ми просто говоримо зі свого досвіду, і з ним згодні вже багато країн. Ми говоримо люди - годинники. Нам потрібні гарантії безпеки саме "люди-годинники", - ще раз підкреслив Гарант. 

Президент пояснив, що непотрібно збирати велику кількість країн, які збираються щось гарантувати. Їх представники не повинні "10 днів вирішувати, 4 тижні надсилати, ще 8 тижнів аналізувати"

Таким чином і виникла робоча назва ініціативи України для негайної зупинки конфліктів - U-24, відзначив голова держави.

Такі рішення країни-гаранти приймають протягом першої доби і в них прописана конкретика, що наступного дня та чи інша держава повинна отримати.

"Я точно знаю, що нам потрібні гарантії безпеки. Я точно знаю, що нам потрібно, і ми хочемо попросити саме те, що нам потрібно, а не те, що може надати НАТО", - додав Зеленський.

Доповнення

5 квітня Президент України заявив, що держава поки що не отримала список країн з їхньою підтвердженою згодою про надання гарантій безпеки. Але, вочевидь, різні держави готові надавати різні гарантії.

Українські Національні Новини

Політика