zbirav-informatsiyu-pro-zbroyni-sili-ta-viyska-nato-u-polschi-rosiyanina-zvinuvachuyut-u-shpigunstvi-protyagom-semi-rokiv

Збирав інформацію про збройні сили та війська НАТО: у Польщі росіянина звинувачують у шпигунстві протягом семи років

 • 1047440 переглядiв

Деталі

Чоловіка затримали у квітні на підставі свідчень про те, що він збирав інформацію про бойову готовність польських збройних сил та військ НАТО, яка потім передавалася російській розвідці.

Минулої п'ятниці до Гданського окружного суду було подано обвинувальний висновок щодо підозрюваного, йдеться у заяві прессекретаря окружної прокуратури Гданська.

"Шпигунська діяльність підозрюваного була зосереджена на військових частинах, розташованих у північно-східній частині Польщі, у складі яких він виконував завдання з розвідки важливих підрозділів ЗС Польщі", - сказала вона.

Крім того, виявлено низку корупційних правопорушень, скоєних чоловіком, пов'язаних із митним оформленням товарів. Чоловіку загрожує до 10 років позбавлення волі.

"Справа... є одним із кількох проваджень, що стосуються діяльності спецслужб росії та білорусі проти ЗС Польщі, які наразі ведуть прокурори відділу з військових справ", - додала прессекретар.

Доповнення

Охоронець британського посольства отримав понад 13 років ув'язнення за шпигунство на користь росії.

58-річний Девід Баллантайн Сміт копіював секретні документи, які знайшов на столах у посольстві, зокрема лист тодішнього прем'єр-міністра Бориса Джонсона.

Він також злив інформацію про співробітників, що беруть участь в оборонній роботі, включаючи їхні домашні адреси та номери телефонів, і скопіював особисті фотографії їхніх родичів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський у Києві зустрівся із прем’єром Іспанії

     • 1043297 переглядiв

    Китай не консультувався з Україною щодо мирного плану

     • 1046225 переглядiв